זינוק של 23.5% נרשם במהלך חודש מאי בייצוא הסחורות למדינות אסיה, כך מסרה היום (רביעי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפרסמה נתונים על סחר החוץ של ישראל. לעומת הזינוק בייצוא, חלה בחודש מאי ירידה של 17.1% בייבוא מארצות אסיה.
בלמ"ס ציינו כי הגירעון בסחר הסחורות עם ארצות האיחוד האירופי (ללא יהלומים) הסתכם בינואר-מאי ב-15.6 מיליארד שקל, לעומת 22 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
לעומת זאת, במאזן הסחר עם ארה"ב נרשם בינואר-מאי עודף של 1.6 מיליארד שקל, לעומת גירעון של 3.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
בלמ"ס ציינו עוד, כי על פי נתוני המגמה, יבוא הסחורות מארה"ב ירד ב-6.2% בחישוב שנתי בפברואר-מאי. זאת, לאחר עלייה של 22.7% בדצמבר-פברואר.
עוד עולה מפילוח הנתונים, כי בייצוא הסחורות לכלל מדינות העולם במרץ-מאי הייתה מגמה של עלייה בשיעור של 1.3% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 0.7% בדצמבר-פברואר.