הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה החליטה להפקיד תוכנית התחדשות עירונית גדולה ב"מתחם חסבון", במרכז העיר ירושלים. מדובר על שטח כולל של כ-27 דונם שממוקם בלב מרכז העיר, בין רחוב קינג ג'ורג' לרחוב הלל ומאיר שחם, בצמוד לקו הכחול המאושר של הרכבת הקלה. התוכנית ביוזמת "אבן ישראל" והוועדה המקומית.
מתוך כלל יחידות הדיור, כ-200 יוקצו לטובת דירות להשכרה וכ-200 יהיו דירות קטנות (בשטח כולל של כ-55 מ"ר). התוכנית כוללת כאלף יחידות דיור, אשר יוקמו בשלושה מגדלים מעורבי שימושים בני 41-45 קומות ומבנים מרקמיים בגובה שש-עשר קומות.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת כ-4,600 מ"ר עבור מלונאות וכ-14,000 מ"ר למסחר ותעסוקה וכ-7,200 מ"ר מבני ציבור לטובת ספריה ציבורית, אולם ספורט, גני ילדים, בתי כנסת. במסגרת ההחלטה, הוועדה הגדילה את הדיור להשכרה וכן הוסיפה מעונות סטודנטים.
במקום דיור - מבני ציבור?
בתחום התוכנית מצויים ארבעה מבנים היסטוריים הידועים כ"מתחם אנטון חסבון" מתחילת המאה ה-19, שאינם מאוכלסים מזה שנים. התוכנית כוללת את שימור המבנים ומציעה לשנות את ייעוד המבנים מייעוד מגורים למבני ציבור, אשר ישמשו למסחר, תרבות וגלריות אומנות. התוכנית גם כוללת את "גן שרמן" המהווה המשך של גן העצמאות, ומציעה פיתוח כולל מחודש שלו, לצד הקמת מגדל בפינת הגן במקום בניין קיים למסחר.
מתכנן מחוז ירושלים במינהל התכנון, אדריכל דן קינן, ציין כי "מדובר בתוכנית חשובה הממשיכה את תנופת ההתחדשות של המע"ר הירושלמי ומציעה מצוינות אדריכלית ועיצובית גבוהה המעניקה פרשנות חדשה לרקמה ההיסטורית במקום". לדבריו, התוכנית "עתידה ליצור מרכז כובד משמעותי בעיר של תרבות תוססת, מסחר, תעסוקה, מלונאות ומגורים, הנסמך על מרחב ציבורי איכותי המוכוון להולכי רגל, ומשורת על ידי תחבורה ציבורית יעילה".
בוועדה המחוזית ציינו, כי "ירושלים נמצאת בימים אלה במהפכה תכנונית חסרת תקדים שבמסגרתה מתוכננות אלפי יחידות דיור במסגרת התחדשות עירונית, לצד קידום תשתיות". התוכנית נערכה על ידי משרד האדריכלים הבין לאומי MVRDV שבסיסו בהולנד, בשיתוף משרדGEHL אדריכלים מדנמרק.
ההתנגדות לתוכנית
יוסי חביליו, סגן ראש עיריית ירושלים ("האיחוד הירושלמי"): "לצערי שוב הועדה המחוזית, כמו הועדה המקומית, העדיפה את האינטרס של היזמים על האינטרס של שימור הייחוד והציביון של ירושלים כפי שנשמר במשך אלפי שנים. המגדלים מתקרבים אט אט לעיר העתיקה ולעיר ההיסטורית ומי יודע איפה יהיה הגבול. אני רואה בתוכנית שאושרה בכייה לדורות, הן בשל הפגיעה בגן העצמאות והן בפגיעה בקו הרקיע של ירושלים בסמוך לעיר העתיקה וההיסטורית.
"התועלות הציבוריות שבתוכנית היו כנראה חלק מהעסקה, ובטלות בשישים לעומת הנזק לטווח ארוך לירושלים. אני אמשיך להאבק בתוכנית הזאת כמו בתוכניות אחרות שפוגעות באתרי נוף, מורשת ובאתרים היסטוריים בירושלים", הוסיף.