"היקף השטח שנפגע מתפרס על כ-160 דונם, המספרים לא נתפסים. לבניין שחטף את הפגיעה הישירה, עדיין לא ניתן לדיירים להיכנס, כדי להוציא חפצים עבור הדיירים", מציין ברוט על רקע מראות ההרס – "אנחנו מקווים שבימים הקרובים יוכלו לעשות סוג של מתווה בטוח, כמובן עם עיגון וליווי אנשי מקצוע בחלק מהבניין, כדי להוציא חפצים. חשוב לנו מאוד לעזור לכמה שיותר משפחות, שיוכלו לקחת את החפצים שלהם".
ברוט מציג נתונים קשים נוספים: "מדובר בסדר גודל של כ-5,000 דירות שנפגעו, כולל ברמות מאוד קלות, מתוכן כמחצית נפגעו בצורה יותר משמעותית. יש לנו מאות דירות באותם בניינים שאמורים להיהרס. אין לנו את המספר הסופי, כיוון שהמהנדסים עדיין מדייקים את זה. מדובר במאות יחידות דיור ובכאלף דיירים".
הוא מספר, כי מאז נפילת הטיל, עיריית בת ים פינתה דיירים מדירות שנפגעו באורח קשה וקל יותר לכ-700 חדרי מלון. "המטרה היא להחזיר כמה שיותר דיירים לשגרת מגורים, לא נוכל לחיות על מזוודות ולגור בבית מלון. צריך לזכור, ישנם דיירים רבים שיצאו מהבתים בלי כלום, הם יצאו אפילו בלי המטען של הטלפון ועם פיג'מה", הוא מציין.
במקביל לטיפול בדיירים, ברוט מספר שבדומה למקומות נוספים, גם בבת ים היו מקרים של ביזה מבתים שפונו."הצבנו מאבטחים בעלות כספים מאוד גבוהה, בכל לילה מוצבים עשרות מאבטחים. לא הערכתי שתוך יום כבר מגיעים ככה אנשים כדי לבזוז, זה קורה לצערי גם בערים נוספות.
"תפסנו לפחות שני מקרים של בוזזים, לפחות באחד המקרים, מדובר בעובד קבלן שנשכר כדי לשמור על הבניינים. כמובן שפיטרנו אותו מיד. אני חייב להגיד שלא האמנתי, כשנערכנו לקרת ביזה בלילה הראשון, שבאמת התופעה הזו תקרה".
ברוט מקדם תוכנית גדולה להתחדשות עירונית במתחם, שלהערכתו יהפוך בעתיד לאחד מחלונות הראווה של בת ים. "לאזור הזה, שהיה מאופיין עם בניינים ישנים, יש פוטנציאל גבוה, הוא סמוך לרכבת הקלה, באזור מרכזי ועם סמיכות תל אביב", הוא מסביר.
ברוט מסביר, שעל מנת לקדם פרויקט התחדשות עירונית בהליך מהיר יותר, המדינה תבצע רכישה וירטואלית של הדירות. "הרעיון הוא שהמדינה תקנה את הדירה וירטואלית, כי בעצם הבניין נהרס. תרכוש את הזכות בדירה ותציע לבעל הנכס, לא את הערך השמאי של היום, אלא העתידי, לאחר השלמת הליך אישור תוכנית הבניה החדשה. גם ככה השכונה הזו שנפגעה, צריך להגיד, הייתה במתווה פינוי-בינוי עם תוכניות שמקודמת בימים אלה. את הערך העתידי של הדירה, שבעל הנכס אמור לקבל בעוד שבע שנים, נגיד, לאחר סיום ההליך, המדינה תשלם עכשיו, בתוספת תמריץ של עוד 30%-20% שהמדינה תקבע. מדובר בתוספת כוללת משמעותית מאוד לעומת הערך של הנכס לפני שנהרס".
"בגלל שהאזור קרוב לרכבת הקלה, נוכל לעלות קצת יותר לגובה, לאזור ה-20 קומות. נוכל לתכנן שם פארקים ומוסדות ציבור, בתי ספר, גני ילדים וחנייה. אנחנו עוד לפני תכנון והמדינה היא זו שעכשיו מגבשת את המתווה, בעיקר עם השאלות המשפטיות, איך זה יהיה אם זה דורש שינוי חקיקה. המטרה הראשית של כולם ובראש ובראשונה של העירייה, אבל גם של המדינה, היא לראות איך להקל על בעלי הדירות ואיך לוודא שהם יקבלו את הכסף כמה שיותר מהר."