הנהירה הגדולה אל הפנינה של הדרום: העיר הכפרית שהופכת לפצצת נדל"ן

אופקים הופכת לסיפור הצלחה דרומי: רובע חדש אושר, תנופת בנייה נמשכת, הביקוש לשכירות מזנק, ותושבים מדווחים על קהילתיות יוצאת דופן. העיר משתקמת מהטבח – וצומחת בעוצמה

פלד ארבלי צילום: ללא
אופקים
אופקים | צילום: פלאש 90
3
גלריה

השם "אופקים" ניתן ליישוב עם הקמתו ב-1955 על שום האופקים הנגלים ממנה לכל עבר. אולם, כיום, ממרכז העיר ניתן לראות באופק בעיקר פרויקטים של בנייה בשלבי גימור שונים, ומפאתי העיר, ביום בהיר ניתן להבחין במגדלים של באר-שבע. מעיר פצועה אופקים הופכת לפצצת ולמגנט השקעות בדרום. תנופת הבנייה של אופקים החלה בשנת 2015 והתקדמה במרץ עוד לפני המלחמה. בשנת 2016 נפתחה תחנת הרכבת באופקים, ב-2017 נחתם הסכם גג שהוסיף לה יותר מ-12,000 יחידות דיור, חלקה בבנייה צמודת קרקע וחלקה לגובה.

שכונת מישור הגפן, אופקים
שכונת מישור הגפן, אופקים | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

התוכנית החדשה כוללת ברובה בניה עירונית גבוהה, רוב הדירות יוקמו בבניינים בני 5-10 קומות, לצד מגדלים גבוהים של 26 קומות, וכן 750 מגרשים לבנייה צמודת קרקע. מתוך כלל יחידות הדיור כ-2,500 יוקצו לטובת דירות קטנות, כך שהרובע ימשוך מגוון גדול של משפחות ויחידים המחפשים את הדירה המתאימה להם בעיר. במקביל, הוסכם כבר בחודש מרץ כי אזור התעשיה בעיר יתרחב בעוד כ-700 דונם. בנוסף, רמ"י התחייבה להקים מרכז לרפואה דחופה בשיתוף עם משרדי הבריאות והאוצר.

"גל של מפונים מהעוטף הגיע לאופקים, והתפוסה בעיר התמלאה כמעט לגמרי"

אבי מעלה עוד נקודה חשובה: "בגלל הנהירה הגדולה לעיר, היא הופכת להיות יותר ויותר מותאמת ומונגשת לשכבת הגיל הצעירה שמגיעה אליה. זה בא לידי ביטוי במספר תחומים (חינוך, תרבות, פנאי ועוד)". אבי ומשפחתו הם חלק מקהילת בית הכנסת "תיכון מרום" שהיא חלק מגרעין "אפיקי אורות". הקהילה שלו גם היא הולכת ומתפתחת. "זה גורם חשוב ומשמעותי בשבילנו", הוא מדגיש.

אופקים
אופקים | צילום: פלאש 90

אוחיון מודה: "כיום אין כמעט נכסים זמינים להשכרה באופקים, והביקוש האדיר גורם גם לעלייה במחירי השכירות". עוד הוא מספר כי "בשוק המכירה והקנייה נרשמה תקופה של קיפאון – בעיקר בדירות יד שנייה – אך פלח השוק של וילות, דירות דו-משפחתיות ובתים צמודי קרקע דווקא שמר על יציבות, ולא נפגע משמעותית".

במבט כללי, אוחיון מאבחן כי "מחירי הדירות באופקים לא חוו עלייה משמעותית בשנה וחצי האחרונות – הם נותרו פחות או יותר באותה רמה". חשוב לו לציין כי "אירועי 7 באוקטובר לא יצרו שינוי דרמטי בעיר בהיבט הנדל"ני". הקיפאון לדבריו נובע "מהמצב הכללי בשוק הנדל"ן בישראל – ירידה בהיקף הקונים ביחס לשנת השיא של 2022."

צ'רנוב חושף כי "בימים הראשונים לאחר המלחמה, מחירי הדירות כמעט נעצרו – היו נמוכים מאוד, אבל גם זה התאזן מהר, והמחירים חזרו לרמות שלפני האירועים. היום, למעשה, המחירים אף עלו ביחס למה שהיה קודם – כמובן, בהתאם לאזור ולסוג הנכס". הוא משתף ונותן דוגמה בדירת גן עם ממ"ד צמוד שמוצעת כעת בסוכנות שלו בפחות ממיליון שקלים. לדבריו, מדובר ב"עסקה נדירה יחסית לשוק".

"הנדל"ן בעיר צפוי להמשיך לעלות"

בזמן שישראל מתמודדת עם אתגרים כלכליים וביטחוניים, אופקים מציגה סיפור של תקומה ועתיד מבטיח. העיר שקמה מאפר השבת השחורה הופכת למוקד משיכה לא רק בזכות סיפורי הגבורה שלה, אלא גם בזכות התשתיות המתפתחות, הנגישות לתל אביב ולבאר שבע, ותוכניות הפיתוח השאפתניות.

עם מחירי נדל"ן שעדיין לא הגיעו לשיאים, תכנית "רובע התקומה" שתוסיף עשרות אלפי יחידות דיור, והביקוש הגובר לשכירות, החלון ההשקעתי באופקים עשוי להיסגר בקרוב. המשקיעים החכמים יודעים שלפעמים ההזדמנויות הטובות ביותר מגיעות דווקא בזמנים של מבחן - ואופקים של היום עשויה להיות בדיוק ההזדמנות הזו. מקסים צ'רנוב מאמין  כי "הנדל"ן בעיר צפוי להמשיך לעלות – הן במחיר והן בהיקף הבנייה".

תגיות:
נדל"ן
/
אופקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף