האנושות ניצבת מול בעיות סביבתיות שיהפכו להיות אקוטיות בעשורים קדימה. בין היתר הטמפרטורות המאמירות מביאות לעלויות מיזוג גבוהות הזוללות אנרגיה ומקשות על שהיה בחוץ, אירועי מזג אוויר קיצוניים מביאים גם לשיטפונות ולגלי חום באופן שיוצר ירידה בתפוקה חקלאית וחשש למשבר מזון עולמי. "בשנים האחרונות אין כמעט פטנט או מוצר שלא שם דגש גם לנושא האקולוגי. אך בולטים במיוחד סטרטאפים שמציגים פתרונות חדשניים לבעיות סביבתיות אקוטיות", מספרים ד״ר דליה ריבנזון-סגל, שותפה במח' מדעי החיים ודימה ליטווק, שותף וראש מח' טכנולוגיה בקבוצת ריינהולד כהן, קבוצת הקניין הרוחני הוותיקה בישראל.
כך למשל, מציינת ד"ר ריבנזון-סגל את הפיתוח של PhenOlives לניצול שיירי זיתים לאחר הפקת שמן זית והפיכתם לקמח זיתים עשיר בסיבים ונטול גלוטן. "מדובר בפתרון פורץ דרך מאחר ובתהליך הפקת שמן זית רק 15% מהזית מנוצל, בעוד ש-85% הנותרים הופכים לתוצרי לוואי בעייתיים מבחינה סביבתית בשל התחמצנות מהירה ונפח גדול. המערכת של PhenOlives עוצרת את תהליך ההתחמצנות ומטפלת בשיירי הזיתים, מייבשת וטוחנת מהם קמח בעל ערכים תזונתיים גבוהים". פתרון מסקרן נוסף הוא של חברת BloomX הישראלית שפיתחה כלים רובוטיים מתקדמים לחיקוי ביולוגי מבוסס AI להאבקה מלאכותית של יבולים, "מדובר בפיתוח שמאפשר למגדלים להגביר תפוקה בעד 30% גם מבלי להעלות את כמויות ההשקיה או הדישון והכל מתוך למידה וחיקוי הפעולה שבעבר דבורים היו עושות באופן טבעי", מסביר ליטווק.
כאשר השהיה בחוץ בחודשי הקיץ הופכת לדבר בלתי אפשרי ויותר מחללי החוץ – מסעדות, פארקים ציבוריים ואצטדיוני כדורגל נאלצים להצטייד בפתרונות מיזוג. בתוך כך, מציעה חברת Green Kinoko הישראלית מכשיר מיזוג מבוסס חנקן "היתרון במכשיר הוא כפול, גם קירור של כ-8 מעלות, מממוצע של 34 מעלות ל-26, שזה משמעותי מאוד, אבל לא פחות חשוב: החנקן סופח את הלחות שבאוויר – מה שיוצר תחושה אוורירית אפילו יותר והכל ללא שימוש בחשמל כלל", מסכם ליטווק.