התביעה של Penske Media בבית המשפט הפדרלי בוושינגטון הינה הפעם הראשונה שבה כתב עת אמריקאי מתעמת עם גוגל בבית המשפט בעניין. ארגוני חדשות טוענים כבר חודשים שהתכונות החדשות, כולל "סקירות AI" של גוגל, שואבות טראפיק מהאתרים שלהם ופוגעות בהכנסות מפרסום ומנויים.
היא הוסיפה שגוגל הצליחה לכפות תנאים כאלה בזכות הדומיננטיות שלה בחיפושים, תוך הפניה לממצא של בית משפט פדרלי בשנה שעברה לפיו לענקית הטכנולוגיה החזקה בכמעט 90% משוק החיפושים בארה"ב.
"יש לנו אחריות להילחם באופן פרואקטיבי למען עתיד המדיה הדיגיטלית ולשמור על שלמותה - כל זה מאוים על ידי הפעולות הנוכחיות של גוגל", אמר פנסקה בדיווח ברויטרס. הוא טען שכ-20% מחיפושי גוגל המובילים לאתריו מציגים כעת סקירות AI והוסיף שההכנסות הקונגלומרט מטראפיק ירדו ביותר משליש מהשיא שלהן עד סוף 2024.