התחזו לקטינות, השתמשו ב-ChatGPT וסחטו מגברים עשרות אלפים

שני ירושלמים התחזו לנערות והפכו ל"לוכדי פדופילים". בכתב האישום נחשף: הם השתמשו ב-ChatGPT כדי לנסח הודעות סחיטה "משכנעות", גבו עשרות אלפי שקלים והותירו קורבנות בחרדה

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
ChatGPT
ChatGPT | צילום: שאטרסטוק

התחזו לנערות בנות 16, הציעו מפגשים אינטימיים ואז החליפו דמות - הפכו ל'לוכדי פדופילים' ודרשו אלפי שקלים. כך פעלו שני צעירים בני 27 ו-30 מירושלים בשיטת סחיטה מתוחכמת שלכדה עשרות קורבנות ברשת. הקורבנות נאלצו ללוות כסף מחברים, למכור רכוש ולחיות בחרדה מתמדת, עד שהמלכוד הדיגיטלי נחשף והיום הוגש נגדם כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.

על פי כתב האישום, חזן וכהן נהגו לאתר קורבנות פוטנציאליים באתרי צ'אט ואפליקציות כדוגמת טלגרם ו-WhatsApp. תחילה התחזו לנערות קטינות, הציעו מפגשים אינטימיים תמורת תשלום, ולאחר שהמתלוננים השיבו לפניות, "החליפו דמות" והציגו עצמם כ"אוהד", דמות פיקטיבית שהוצגה כמייסד קבוצת "לוכדי פדופילים". תחת זהות זו הטיחו במתלוננים כי בידיהם הוכחות לשיחות מיניות עם קטינות, וכי אם לא ישלמו סכומי כסף גדולים, יפרסמו את החומרים ברשתות ואף יפנו למשפחותיהם.

כתב האישום מפרט מקרים רבים שחלקם ממחישים את עוצמת האיומים והלחץ שהופעל. ביולי האחרון, התחזו הנאשמים לנערה בשם "נתמר" והחלו להתכתב עם גבר מירושלים. יום לאחר מכן התקשר אחד מהם והזדהה כ"אוהד". הוא איים לפרסם את השיחות אם המתלונן לא יעביר 8,000 שקלים במזומן. נהג מונית שנשלח מטעם הנאשמים אסף את הכסף, אך בכך לא הסתיים הסיפור - כעבור יממה דרשו מהמתלונן עוד 10,000 שקלים. בסך הכול נגבו ממנו 18 אלף שקלים.

בחודש יוני, ניהלו הנאשמים שיחה עם גבר אחר באמצעות אתר צ'אט. כשהחלו האיומים, נאלץ הקורבן ללוות כסף מחבריו כדי לעמוד בדרישות. תחילה שילם 3,000 שקלים, ובהמשך מסר קודים למשיכת מזומן בסך נוסף של 8,800 שקלים. כתב האישום מציין כי מצבו הכלכלי של המתלונן הידרדר בשל התשלומים, אך למרות זאת המשיכו הנאשמים לדרוש ממנו כספים.

במקרה אחר, שנרשם בקיץ האחרון, פנו הנאשמים לחייל במילואים שהשתתף בצ'אט ייעודי לחיילים. לאחר שגילה כי מדובר בקטינה וסירב להמשיך בשיחה, קיבל שיחת טלפון בה הוצג לו "אוהד" ואיים כי אם לא יעביר 3,000 שקלים, ייחשפו דבריו. במקרה זה המתלונן סירב לשלם ופנה למשטרה, אך האיום גרם לו חרדה ממשית.

באוגוסט, נרשמו מקרים נוספים בהם הופעל לחץ בלתי פוסק: אחד המתלוננים נדרש לשלם 16 אלף שקלים, ובמקרה אחר נגבו סכומים בסך כולל של 18,500 שקלים. ברבים מהמקרים הופיעו נהגי מוניות בפתח בתיהם של המתלוננים לאיסוף המזומנים, או שנמסרו קודים למשיכת כספים ישירות מהכספומט.

החקירה העלתה כי הנאשמים שהו בחדרי מלון בתל אביב, שם נוהלו מרבית השיחות. בחיפושים שנערכו נמצאו טלפונים ניידים ובהם צילומי מסך של השיחות עם הקורבנות, קבצי "Notes" בהם נוסחו איומים גנריים שנשלחו, ואף חיפושים שביצעו הנאשמים באפליקציית ChatGPT כדי לנסח הודעות סחיטה "משכנעות". בנוסף, נתפסו כרטיסי סים ששימשו אותם ליצירת פרופילים בדויים שונים.

אחד מהנאשמים מסר הודאה חלקית, ואף ביקש מהחוקרים לסייע לו להגיע להסדר טיעון. חברו לעומת זאת, הכחיש את רוב האישומים שיוחסו לו, טען שאינו מזהה את קולו בהקלטות, ואף טען כי מדובר בתיאום עדויות. עם זאת, חומר הראיות שהוצג, הכולל הקלטות שיחות, סרטוני מצלמות אבטחה מבנקים בהם נמשכו כספים ועדויות נהגי מוניות מצביעים על מעורבותם הישירה.

בצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים. בבקשה צוין כי מדובר בעבירות חמורות שבוצעו באופן מתוחכם ושיטתי, תוך ניצול פחדם ובושתם של הקורבנות. עוד הודגש כי אחד הנאשמים בעל עבר פלילי בעבירות אלימות, ואילו נגד השני תלויים ועומדים כתבי אישום נוספים בעבירות הונאה וזיוף.

תגיות:
עבריינות
/
ChatGPT
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף