"פייסבוק הופכת לרשת של זקנים": זו הפלטפורמה הנפוצה ביותר בישראל ב-2025

ד''ר אסף וינר, סמנכ''ל רגולציה ומדיניות באוצר, שוחח עם ענת דוידוב על נתוני איגוד האינטרנט הישראלי ועל השוני בין הגילים של צרכני הפלטפורמות החברתיות

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אנשים בפלאפון
אנשים בפלאפון | צילום: רויטרס
2
גלריה

"אני חושב שאפשר להגיד שאנו משתמשים בהכל והרבה. אנחנו רואים תמונה שהיא יחסית אפילו חדשה בעידן של אחרי המלחמה, ראינו שינויים גדולים בשנים האחרונות. אולי איזו הוכחה שהשוק והכסף שלנו משתנים כל הזמן", אמר.

וואטסאפ
וואטסאפ | צילום: Shutterstock

"עד לתקופת המלחמה, 'X' הייתה עם בסיס יציב של עיתונאים, אנשי ציבור ואקדמיה, והייתה זירה לביטוי מקצועי. כולנו ראינו, גם כאן וגם בעולם, את פירוק מנגנוני הבטיחות של 'X' מבחינת תוכן, סרטוני ההסתה, 'פייק', תכנים גרפים שעברו שם, אז גם כאן, הקהילה המקצועית, וגם אנשים שמחפשים אסקפיזם, ילכו לפינטרסט או טיקטוק".

על השוני בין הגילים של צרכני הפלטפורמות החברתיות אמר: "פייסבוק הופכת להיות רשת של זקנים. אנחנו רואים אותה מתחזקת בהקשרים האלה. וגם, אם נסתכל בסוף, גם מבחינת השוק וגם מבחינת הפרסום, בסוף התחרות היא בין 'מטא' ושלוחותיה: פייסבוק ואינסטגרם, שמשלימות אולי אחת את השניה, מול שירותים אחרים של גוגל או של אחרות".

תגיות:
אינסטגרם
/
אינטרנט
/
פייסבוק
/
טיקטוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף