מאחורי שוד הקריפטו: הטעות הקטנה שפתחה להאקרים את הדלת

ה-FBI מאשים את קוריאה הצפונית בשוד של יותר מ-6 מיליארד דולר מבורסת הקריפטו בינאנס. לפי החשד, הפריצה התאפשרה בעקבות חדירה למחשב של עובד בחברה, שהודיעה כי תכסה את הנזק שנגרם

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
המטבע הדיגיטלי של בורסת הקריפטו בייננס
המטבע הדיגיטלי של בורסת הקריפטו בייננס | צילום: REUTERS
2
גלריה

בהודעה מיוחדת של מחלקת הסייבר של ה-FBI נמסר כי הבולשת פועלת בשיתוף פעולה עם השירות החשאי ועם מחלקת החקירות הפליליות של מס ההכנסה האמריקאי. החוקרים זיהו כי ההאקרים ממירים את הנכסים הגנובים בעיקר למטבע האתריום, והרשויות מעריכות כי הכספים יולבנו בהמשך דרך פלטפורמות פיננסיות מבוזרות ושירותי המרה מיידיים. הפעילות הזו היא חלק מקמפיין סייבר מתמשך של קוריאה הצפונית המכונה TraderTraitor, אשר נועד לייצר הכנסות עבור המשטר המבודד, לעקוף סנקציות בינלאומיות ולממן את תוכניות הנשק והצבא של פיונגיאנג.

בורסת הקרפיטו בייננס
בורסת הקרפיטו בייננס | צילום: REUTERS

האופן שבו בוצע השוד מעורר השתאות גם בקרב מומחי אבטחה ותיקים. חברת הבלוקצ'יין TRM Labs מעריכה כי ההכנות לפריצה ארכו כ-36 שעות. לאחר סדרת בדיקות, המתקפה החלה במלוא עוצמתה, ובתוך ארבע דקות בלבד נשלחו 233.46 מיליון מטבעות XRP לאחת הכתובות של ההאקרים. דקות ספורות לאחר מכן רוקנו ארנקים נוספים, והתוקפים העבירו לעצמם, בין היתר, 18,270 מטבעות ביטקוין. כדי לטשטש את עקבות הכסף, פיצלו ההאקרים את הסכומים בטכניקה המכונה "שרשרת קילוף" שתפקידה להסוות את מסלול הכספים.

מחקירה ראשונית של בינאנס, בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, עולה כי הפריצה התאפשרה ככל הנראה עקב חדירה למחשב הנייד של מהנדס תוכנה בחברה. הגישה למחשב איפשרה לתוקפים לחדור למערכות הפלטפורמה ולאשר את משיכות הענק. אין זו הפעם הראשונה שבינאנס סופגת מהלומה כזו, שכן בשנת 2022 נשדדו מהבורסה כ-570 מיליון דולר בנסיבות דומות.

תגיות:
צפון קוריאה
/
קריפטו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף