"הנזק הוא רב מאוד": רשת השיווק המרכזית שנערכת לאיום הסייבר

אחרי מתקפת הסייבר בסניפי קרפור בצרפת, יוסי שליו, סמנכ"ל הסחר והשיווק של טיב טעם, סיפר ב-103fm על ההיערכות ברשת ומזהיר מפני התרחיש שבו השבתת מערכות הקירור תוביל להשמדת מלאי ולשיבושים באספקת המזון

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
עובדי סופר לאחר מתקפת הסייבר בשוודיה
עובדי סופר לאחר מתקפת הסייבר בשוודיה | צילום: רויטרס
2
גלריה

בהמשך סיפר שליו על המוכנות של טיב טעם למתקפה: "אני לא יודע מה קורה ברשתות אחרות. הדבר הזה קרה במהלך שהותי שם ובוודאי שהתרענו על הדבר הזה לאנשי המקצוע שלנו, כדי שיוודאו וינקטו בכל הפעולות האפשריות למנוע מצבים כאלו. בוצעו פעולות פיזיות אמיתיות טכנולוגיות כדי להקטין את האפשרות שזה יקרה".

שליו הסביר על הדרך בה קרתה מתקפת הסייבר: "יש מקררים ומקפיאים שאינם מחוברים לרשת, אז הם לכאורה 'טיפשים' ובהם לא ניתן לפגוע. מנגד, מקררים אחרים, בעיקר בסניפים חדשים בתקופה האחרונה, שמוקמים ומחוברים למערכות ניטרו טמפרטורה דרך הרשת, כאן צריך להיזהר ולעשות הגנות שנדרשות כדי למנוע פריצות מהסוג הזה".

"מחבל סייבר יכול להכנס ולשנות פרמטרים שנוגעים לזמן הפשרה, כמות החום שתכנס, הדברים האלה יכולים לגרום לנזק, כי אם הם לא מנוטרים כשהם קורים או נבלמים זו בעיה", מתח ביקורת ושיתף: "אנחנו בטיב טעם עשינו מהלכים שנועדו למנוע הגעה של פריצות מהסוג הזה. גם אם הגיעו ועקפו לזה אז צריכים לדעת למנוע גם בטיפול טכנולוגי ונהלים תפעוליים".

עובדים זורקים מוצרים לאחר מתקפת הסייבר בסופרים בצרפת
עובדים זורקים מוצרים לאחר מתקפת הסייבר בסופרים בצרפת | צילום: REUTERS/Lucien Libert

"שמעתי שזה קרה ובמהלך ביקור בסניף באמת לא ראיתי מקפיאים מלאים", אמר על הפריצה לסופר בצרפת והוסיף: "הנזק הוא נזק רב מאוד, נזק כללי. הוא פוגע בזמינות המוצרים ברשת הקמעונאית, פגוע בספקים וביצרנים, בחברות הביטוח. בנוסף, הוא פוגע גם בתחושת הביטחון של הציבור שתוקפים אותו במעגל הדיגיטלי".

"הביטוח פה הוא לא האישיו, אלא אם חס וחלילה זה קורה בצרפת ופגעו במקפיאים והמקררים אז הרשת חייבת להסיר את המוצרים ולהשמיד אותם. יעברו ימים במקרה הטוב עד שיחדשו מלאי והלקוחות יפגעו והתדמית תפגע", אמר על ההשלכות של פריצה ופגיעה במערכות רגישות.

"מערך הסייבר צריך להיות יותר אקטיבי כי הוא אמור להגן עלינו, כמו שהצבא מגן עלינו בגבולות. מערך הסייבר צריך להגן בסביבת הדיגיטל. הרבה פעמים מערך הסייבר אמור להיות ניזון או לקבל חיווי מהציבור או עסקים וכל גורם בארץ ואמורים לעדכן שיש ניסיונות או פריצות", הוסיף לסיום.

תגיות:
צרפת
/
טיב טעם
/
מקררים
/
האקרים
/
רשתות שיווק
/
אירופה
/
מתקפת סייבר
/
קרפור