שבץ נא: כך צפויה להיראות הכנסת ה-24

שיא של מספר הרשימות שלא עוברות את אחוז החסימה, ירידה במספר הגנרלים, אך התייצבות של אחוז הנשים בכנסת. פרופסור עופר קניג מעריך - כך תיראה הכנסת לאחר הבחירות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משכן הכנסת
משכן הכנסת | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
2
גלריה
מרב מיכאלי
מרב מיכאלי | צילום: פלאש 90

בכנסת ה-23 נרשם גם שיא של ח"כים לא יהודים: 17 ערבים ודרוזים. הפעם לא בטוח שהמספר הזה יישמר, והרבה תלוי אם רע"מ ומרצ יעברו את אחוז החסימה.

בגזרת הגנרלים, מספר המושבים אותם ייתפסו בכירי הצבא וכוחות הביטחון השונים מתנדנד בין שבעה לעשרה מושבים, לאחר פרישת משה יעלון, גבי אשכנזי ורפי פרץ. בעוד בכנסת הקודמת עמד המספר על 13 ח''כים, קניג מזכיר כי בשנת 2016 לא נותר במערכת הפוליטית אף רמטכ''ל.

שליש מחברי הכנסת ה-20, שכיהנה בין השנים 2015-2019, כיהנו בעבר בשלטון המקומי. הכנסת ה-24 צפויה גם היא לכלול חברים רבים עם רקע דומה. בין החדשים: מאיר יצחק-הלוי (אילת), אלון דוידי (שדרות) עופר ברקוביץ' (ירושלים) ומאזן גנאים (ראש עיריית סח'נין לשעבר, ובמידה רע"מ תעבור את אחוז החסימה).

תגיות:
חברי כנסת
/
נשים
/
בחירות 2021
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף