במשותפת מתלבטים אם לתמוך ב"ממשלת שינוי", ח"כ אורבך לא יצביע נגד

ח"כ עודה התייחס למגעים בין לפיד לבנט, ואמר כי "אנחנו עוד לומדים את הנושא". מקורבי חה"כ מימינה מסרו כי על פי ההערכות הוא צפוי להצביע בעד הקמת ממשלת אחדות

אנה ברסקי צילום: פרטי
נפתלי בנט הצהיר על חבירה ליאיר לפיד. צילום: קונטקט | צילום:

בתוך כך, יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, התייחס בכנס לשכת עורכי הדין להתפתחויות האחרונות, ואמר: "לא לילד הזה פיללנו. היום יש לנו ישיבה ואנחנו בוחנים את עמדתנו. חשוב להחליף את האדם, אבל יותר חשוב להחליף את הדרך. לפיד פנה אלינו כמה פעמים, אנחנו עוד לומדים את הנושא".

בגוש תומכי נתניהו המשיכו היום לתקוף את ימינה. חבר הכנסת שמחה רוטמן (הציונות הדתית) אמר בגל"צ כי "מבנט לא היו לי יותר מדי ציפיות מלכתחילה, לכל אורך מערכת הבחירות ידענו שזה מה שהוא הולך לעשות. מה שמפתיע אותי הוא שמבין כל חברי ימינה יש רק צדיק אחד, ציפיתי מהם לעמוד שדרה מוסרי ואידאולוגי".

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני (יהדות התורה), התייחס בוועדת הכספים לאפשרות שתקום ממשלה בראשות יאיר לפיד ובנט, ותקף את אנשי ימינה שהלכו לממשלה כזו במקום לממשלת ימין. "אני מבקש לשתף בזה שאין לי מצב רוח", אמר גפני. "כל השנים הכניסו לי לראש שאני שמאלן, ובאמת אכפת לי מארץ ישראל, כל הזמן הכניסו לי לראש שלא. סמכתי על כאלה שאמרו 'אנחנו ארץ ישראל' ופתאום ירד לי המצב רוח. הסתבר ששיקרו אותי כל הזמן. אמרו לי שארץ ישראל זה הדבר הכי חשוב, פתאום התברר שהשנאה לביבי יותר חשובה מארץ ישראל".

ח"כ אופיר סופר (הציונות הדתית) הצטרף לדבריו של רוטמן, ותקף את בנט בשיחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103FM: "הגיע הזמן שיפסיק לתעתע בציבור בוחריו, כי גם ככה הוא צריך לבנות על בוחרים אחרים. הבוחרים שהצביעו לו בסיבוב הזה כבר לא יצביעו לו שוב".

תגיות:
מפלגת ימינה
/
בחירות 2021
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף