חולדאי: "השמאל חייב להתאחד למפלגה אחת, אסור להתבשם מסקרים רגעיים"

יו''ר מפלגת הישראלים נשא הצהרה מיוחדת לאור ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות ואמר: "החלפת שלטון נתניהו היא משימת חיי. יש לנו רק דרך אחת לנצח - ביחד"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

יושב ראש מפלגת הישראלים רון חולדאי נשא הערב (ראשון) הצהרה מיוחדת בה קרא לכל מנהיגי מפלגות השמאל להתאחד ל"מפלגה אחת, או לכל היותר שתיים" לקראת הבחירות הקרובות. חולדאי אמר כי "בעזרת השכל הישר נגיע להסכמות. הסיכון בריצה מפוצלת של מפלגות שעלולות לרדת מתחת לאחוז החסימה הוא עצום ואסור לקחת אותו".

בפתח דבריו תקף חולדאי את ראש הממשלה נבימין נתניהו ואמר: "מדינת ישראל נמצאת באחת משעותיה הקשות, מדינה בקריסת מערכות. משבר הנהגתי, ניהולי ובריאותי שנתניהו יצר. הוא מכה בכל אחד ואחת מאיתנו מספר המתים מתקרב ל-5,000, ובתי החולים קורסים והצוותים חסרי אונים"

walla video test11 | צילום:

"הפגיעה בחינוך ובכלכלה היא עצומה. רבים כמוני התגייסו למען המטרה להחליף את נתניהו ולהחזיר את השפיעות והתקווה למדינה. כאדם מציאותי שמקפדי להגיד אמת גם כשהיא לא נוחה, אעשה זאת כעת. הדרך להחליף את השלטון כרוכה במאבק לא רק בנתניהו אלא גם בתוך המחנה שמעוניין בהחלפתו. אנחנו מפוצלים מדי ובהתמודדות הזו חייבים למצות את הפוטנציאל של המחנה לא לפי סקרים שמשתנים בתוך שעות אלא לפי ניתוח של המציאות לכן התעצבתי מפרישתו של ניסנקורן", המשיך יו''ר הישראלים.

חולדאי סיים את דבריו באמירה "בואו נשמור על קשר עין עם המשימה להחלפת השלטון. זו משימת חיי ואני מביא את כל ניסיוני לשם כך. אני קורא לחבריי בשמאל, בואו נעשה את הדבר הנכון. יש לנו רק דרך אחת לנצח - ביחד".

בוגי יעלון
בוגי יעלון | צילום: איתמר שאול

ממפלגת תל''ם נמסר בתגובה: "אין חדש. כשיהיה מה לומר, נאמר". מפלגתו של יעלון עד כה טרם הצליחה לעבור את אחוז החסימה בסקרי המנדטים שהתפרסמו מאז שנפרדה דרכם משותפתה בשנה האחרונה "יש עתיד".

בתוך כך, ענאן והבה ממפלגת הישראלים, בראשות רון חולדאי, אומר כי יסיר את מועמדותו, אם המפלגה לא תתרומם בסקרים ואם לא יהיו איחודים שיבטיחו את כניסתו של מועמד דרוזי לכנסת הבאה. ווהבה אמר את הדברים בראיון לרדיו "מכאן" MAKAN.

מוקדם יותר החודש אמר יעלון כי "לא אבזבז אפילו קול אחד", הדברים נאמרו בתשובה לשאלתם של ינון מגל ובן כספית, ששאלו אם במידה ותל''ם לא תהיה קרובה אפילו לעבור את אחוז החסימה, אז יעלון יודיע על פרישתה מהמירוץ. כזכור, מוקדם יותר היום הודיע שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן כי הוא עוזב את החיים הפוליטיים ופורש ממפלגת הישראלים, אליה חבר לאחר פרישתו ממפלגת כחול לבן.

תגיות:
משה יעלון
/
תל"ם
/
בחירות 2021
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף