נתניהו חתם הסכם עודפים עם סמוטריץ' ובן גביר: זו ההבטחה הדרמטית שקיבלו ממנו

לפי ההסכם, מפלגת הציונות הדתית לא תתמוך בשום מועמד פרט לנתניהו במשך כל תקופות הכנסת ה-24 ושתי המפלגות יפעלו להקמת ממשלת ימין. "לא נאפשר להקים ממשלת מרכז-שמאל"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גיבר
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גיבר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

בהסכם נכתב: "הליכוד יחתום על הסכם קואליציוני עם הציונות הדתית וראש הממשלה ידאג לשלב את נציגי המפלגה בכל ממשלה שיקים, כשההסכם יכלול הקמת ממשלה שתפעל לשמירה על ארץ ישראל, זהותה היהודית של המדינה, הגברת המשילות וקידום הכלכלה והרווחה של החברה הישראלית".

הסכם העודפים של הליכוד והציונות הדתית
הסכם העודפים של הליכוד והציונות הדתית | צילום: ללא

בהודעה שפרסמה מפלגת הציונות הדתית, כתבה כי היא "עמדה על כך שנתניהו יתחייב בהסכם להקים ממשלת ימין עם הציונות הדתית". עוד נקבע בהסכם כי "הצדדים יקדישו את מרצם להצלחת שתי המפלגות בכנסת".

עוד נמסר מהמפלגה: "כפי שאמרנו כל העת. בצד הטיפול במשבר הקורונה והכלכלה לא נאפשר להקים ממשלת מרכז-שמאל ולהניח את ערכי הציונות הדתית והימין בצד בשנים הקרובות. יש לנו דרך ונעשה הכל להקמת ממשלת ימין בישראל".

walla video test11 | צילום:

יו"ר עוצמה יהודית בן גביר הגיב ללפיד ומסר: "הצמד טיבי-לפיד שוב נכנסים לפאניקה אחרי שהם מתחילים להפנים שאני בדרך לכנסת ובעזרת השם גם לממשלה הבאה. יש להם בהחלט הרבה סיבות טובות להיות בלחץ: הם שוב ייזרקו לאופוזיציה, ואנחנו ניישם כאן לראשונה מדיניות ימין אמיתית - במעשים ולא בדיבורים".

בן גביר הוסיף כי "הניסיון של יאיר לפיד להציג אותי כתומך טרור, בשעה שהוא מצהיר בגאווה שיקים ממשלה בה חברי הרשימה המשותפת יהיו שרים, הוא מפגן זלזול באינטיליגנציה של אזרחי ישראל. לפיד מוכן להפקיד את בטחונם של אזרחי ישראל בידי נציגים מובהקים של ארגוני הטרור הגרועים ביותר. יש דרך אחת למנוע את זה ממנו: רק אם רשימת הציונות הדתית תהיה חזקה".

walla video test11 | צילום:

כאמור, בישראל, הסכם עודפים הוא הסכם בין שתי רשימות בבחירות, הקובע שסכום קולותיהן ייחשב ביחד בקביעת מספר המנדטים המוקצים להן. לאחר קביעת מספר המנדטים המשותף, מחולקים המנדטים ביניהן לפי גודלן היחסי.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
איתמר בן גביר
/
בצלאל סמוטריץ'
/
בחירות 2021
/
מפלגת הציונות הדתית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף