במכתב בו הודיע כי לא יתמודד שוב לתפקיד יו"ר המפלגה, ציין שר הבריאות, ניצן הורוביץ, כי "בנקודת הזמן הזו, בה הובלתי את המפלגה בשלוש מערכות בחירות, וגם הכנסתי אותה לממשלת השינוי עם הרבה הישגים, החלטתי לא להתמודד הפעם על ראשות מרצ".
עוד הוסיף השר: "אני לא פורש ואני לא עוזב את החיים הפוליטיים. אתמודד ברשימה לכנסת הבאה, ובוודאי שאמשיך בכהונתי כשר הבריאות, ויש הרבה עבודה לפנינו. מרצ היא תנועה דמוקרטית, תנועה של חברים, של רעיון, לא של איש אחד. מנהיגי המפלגה, נבחרים על ידי חברי התנועה, ממלאים את תפקידם בנאמנות, ומתחלפים".
גל עזיבות פוקד לאחרונה את המפלגה, כשבנוסף להודעתו של הורוביץ כי לא יתמודד על ראשות המפגה (אך יתמודד כאמור לרשימה), גם השרים תמר זנדברג ועיסאווי פריג הודיעו כי אין בכוונתם לנסות להתמודד לכנסת ה-25. הפריימריז לרשימת המפלגה ולראשותה צפויים להתקיים באותו היום, כאמור ב-23.8.