העבריין המורשע לא יתמודד: דודו לניאדו נפסל מהתמודדות בפריימריז בליכוד

העבריין המורשע התמודד על משבצת מחוז דן, כשבעברו הרשעה פלילית על פריצה לבתים. הוא טען כי מדובר ב"מעידה יחידה", אך אמש נחשף בחדשות 12 כי זו לא ההסתבכות החמורה ביותר שלו

אנה ברסקי צילום: פרטי
דודו לניאדו
דודו לניאדו | צילום: אלי דסה

יו״ר ועדת הבחירות של הליכוד, השופט מנחם נאמן, היה  זה שפסל את מועמדותו של דודי לניאדו: ״כאשר הובאה בפנינו העובדה שמר לניאדו הורשע במעשים פליליים נוספים נראה כי עליי לסמוך ידי על רצון רוב חברי ועדת הבחירות ולהורות על פסילת מועמדותו של מר לניאדו להיות מועמד התנועה לכנסת - וכך אני מורה״.

חבר הכנסת בנימין נתניהו לקראת הפריימריז בליכוד, 2022 (צילום: דוברות הליכוד) | צילום: לשכת ראש הממשלה

לפי הפרסום בחדשות 12, מדובר על מקרה שאירע בשנת 2010, אז מגישה נגדו האישה תלונה ובגינה הוא נשלח למעצר בית. הוא מפר את אותו מעצר בית, מגיע אל האישה – תוקף אותה, וכשמגיע למקום שוטר הוא תוקף גם אותו.

על פי המסמכים המשפטיים הוא היה ככל הנראה בגילופין, ובגין המעשה הוא נעצר עד תום ההליכים. בתיק הושג לבסוף הסדר טיעון, במסגרתו לניאדו בעצמו מודה בתקיפה חבלנית, בהיזק לרכוש ובהתנגדות למעצר. נגזרו עליו 4 וחצי חודשי מאסר, ועוד 6 חודשי מאסר על תנאי.

תגיות:
הליכוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף