ח"כית מהליכוד נגד שיטת הבחירה: "בפועל דוחפת את הנשים אחורה"

חברת הכנסת קטי שטרית הסבירה מדוע היא איננה מרוצה משיטת הבחירה בתוך מפלגת הליכוד, אך הבהירה: "נשות הליכוד טובות מאלו שבמרצ ובעבודה. בהתקדמותנו יש ניצחון מובטח"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מאי גולן, קטי שטרית
מאי גולן, קטי שטרית | צילום: עדינה וולמן, דוברות הכנסת

"נתחיל מכך שבשיטה הם רצו לברך ויצאו מקללים", טענה שטרית שהוסיפה כי "רצו לתת לנשים מקומות בטוחים, אבל מה שיצא בפועל שכולנו נדחפנו אחורה. אני מקום 24 אבל נזרקתי למקום 39 כשההפרש ביני לבין 35 הוא עומד על 100 קולות. עובדות הליכוד נתנו חמישה מקומות ראשונים לשריין".

לדבריה, מקום 28 יכול לפתור את בעיית הנשים: "זו בעצם הכוונה. אני חושבת שלמחנה הימין שגם ככה דל בייצוג של נשים צריך לקדם את הנשים קדימה בכדי שיוכלו להתקדם, ובהתקדמותן יש ניצחון מובטח. הנשים שלנו בליכוד הרבה יותר טובות וחרוצות מהנשים במרצ ובמפלגת העבודה. מדובר בנשים עם נוכחות מלאה, ולא בצורה דיקטטורה אלא בצורה דמוקרטיה".

עוד קודם לכן, היא הסבירה למשעל ואלדד כי למרות שמצב הגושים לא משתנה בסקרי המנדטים, היא מאמינה ביכולת הליכוד להקים ממשלה יציבה: "זה לא עניין של טריק, ולא מדובר פה באיזה משחק. השנה האחרונה הייתה עבור כולנו, גם עבור הציבור וגם עבור נבחרי הציבור, שנה של בית ספר אחד גדול. האנשים הרבה יותר חכמים, והם יודעים שהמצב הקיים חייב להשתנות. יש סוג של אדישות כי עדיין לא ברור מה קורה ביהדות התורה ולפני שבוע לא היה ברור מה יהיה בציונות הדתית. אני מאמינה שאחר כך הציבור ידע לבחור".

ח"כ שטרית אף טענה כי הכיוון של גוש "השינוי" הוא "מדינת כלל אזרחיה ואתם שמעתם את זה. שהממשלה הייתה חסרת יציבות וזה פגע בכיס של האזרחים. לפיד שלח צ'קים פתוחים בכדי להשתיק את רעם. לפיד, גנץ וליברמן הביאו אותנו לשיא שלילי, ומזה עשור לא הייתה כזו עליית מחירים וזו תוצאה של ממשלה מקרטעת ולא יציבה. אני חושבת שהליכוד יכול להקים ממשלה יציבה שכן תוריד את יוקר המחיה".

תגיות:
הליכוד
/
קטי שטרית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף