ביטול ועדת המינויים ושימוע לשופטי עליון: תוכנית מאה הימים של שקד

שרת המשפטים הציגה את תוכנית העבודה שלה לכנסת הבאה. בין החקיקות שתקדם: פסקת ההתגברות במתכונתה המלאה וחוק היועמ"שים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איילת שקד
איילת שקד | צילום: ששון תירם
2
גלריה

"הנימוקים לפסילת בן ארי עוד טרם פורסמו אך בעיניי פסילתו היא פגיעה בדמוקרטיה ובזכות הבסיסית לבחור ולהיבחר. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית חזקה שיכולה להכיל קצוות משמאל ומימין", אמרה השרה שקד.

חסון אמרה לה: "בן ארי קרא אתמול במסיבת העיתונאים לצאת ולעשות מעשה. הוא קרא לצאת לפעילות ולהרוג. הוא לא רק אמר דברים קשים". השרה השיבה: "לא שמעתי למה הוא קרא אך שמעתי לאורך השנים אמירות מאוד קשות של חברי כנסת, במיוחד מבל"ד. במדינת ישראל יש חופש ביטוי כמעט מוחלט והעובדה שפסלו את בן ארי, למרות התהום האידיאולוגית בינינו, פוגעת בדמוקרטיה ומקוממת ציבורים גדולים. השופטים היו צריכים להאמין יותר בדמוקרטיה הישראלית שתדע להכיל גם קצוות מהימין".

השרה התייחסה לצעדים הבאים שהיא מתכננת לבצע במשרד המשפטים, בהם חקיקת פסקת ההתגברות. "בקדנציה האחרונה עשיתי שינויים רבים דרך מינויי השופטים אך אי אפשר היה לעשות שינוי תשתיתי", אמרה שקד. "השר כחלון לא אפשר לתקן שום חוק יסוד שקשור למערכת המשפט. אני מבינה שהוא שינה את דעתו ואני מאמינה שבכנסת הבאה נוכל לחוקק את פסקת ההתגברות ולהתגבר ברוב של 61 על פסילה של בית המשפט העליון. זה דבר מאוזן שיאפשר דיאלוג בין הכנסת לבין בית המשפט".

מיכאל בן ארי. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
מיכאל בן ארי. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90 | מיכאל בן ארי. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
תגיות:
איילת שקד
/
בג"צ
/
מיכאל בן ארי
/
עוצמה יהודית
/
בחירות 2019
/
בחירות 2019 סבב א'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף