לאחר חשיפתו של גיא פלג בערוץ 12, לפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו ניסה להעמיד לרשות המיליארדר ארנון מילצ'ן מסוק של חיל האוויר, תקף נתניהו בסרטון תגובה ששודר בפייסבוק והאשים את הערוץ בהיותו "ברק TV וגנץ TV". ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר תקף אותו בתגובה בסרטון שהעלה לרשתות, לעג לדבריו והאשים אותו בניסיונות השתלטות על התקשורת.
"ביבי, כרגע גמרתי לצפות בארבעה סרטוני ליצנות ששידרת היום", אמר. "אם אתה תמשיך ככה, תהיה לנו באמת מערכת בחירות שמחה משני הצדדים. אתה מספר היום לציבור בעצם שערוץ 12, החדשות, הן ברק TV? זה גנץ TV? יעני, זה בכלל תחנת טלוויזיה בשירותינו? אתה, ששלדון אדלסון קנה לך עיתון במיליארדים של שקלים? אתה, שהוקלטת והקלטת שיחה מושחתת על השפעה בעיתונים עם מו"ל של עיתון גדול? אתה ששולט בוואלה ובתחנות אחרות דרך עסקת שוחד של 1.8 מיליארד שקלים? אתה שניסית לסגור את ערוץ 10, ניסית לתחמן את התאגיד ולהשחית את גלי צה"ל? אתה שמדבר עד היום על הצבה של עורכים ומגישים ועל ליין-אפ?".
בסיום דבריו, אמר ברק כי "אנחנו צריכים להחליט ביום הבחירות האם אנחנו במדינת נתניהו או במדינת ישראל. אני מאחל לכולנו שלא נהיה במדינת נתניהו. שיעשה סרטונים בכל מקום שהוא יהיה בו אחרי סיום שירותו, וייתן לנו לכונן מחדש את מדינת ישראל הדמוקרטית והראויה".
עוד קודם לתגובתו, העלה ברק סטטוס לטוויטר בו כתב: "ביבי, על מי אתה עובד? מי עוד מאמין לך? תירגע וחכה לתגובה".
ביבי, על מי אתה עובד? מי עוד מאמין לך? תירגע וחכה לתגובה pic.twitter.com/6xoGuS8IkM
— אהוד ברק (@barak_ehud) July 8, 2019
כזכור, בתגובה שפרסם אמש נתניהו לכתבתו של גיא פלג הוא טען בין היתר כי "כבר יומיים גיא פלג לא מתעסק באהוד ברק שקיבל תרומה ענקית במיליוני שקלים מחבר שלו שהואשם היום כעבריין מין. תחשבו מה היה קורה אם אני הייתי מקבל 10 מיליון שקל מעבריין מין ומצולם מחופש יוצא מביתו? אם זה היה אני, כל המהדורות היו נפתחות וכל הטקסט היה מעלה עשן. הם לא עושים את זה כי התקשורת חושבת שכולנו מטומטמים. אנחנו חכמים ואני אמשיך לדבר ישירות עם הציבור".
בכתבה עצמה, פורסמו תמלילי חקירתו של נתניהו, בהם הוא מנסה להסביר לחוקרו תנ"צ כורש ברנור מדוע ביקש לאשר לארנון מילצ'ן מסוק לירדן.