טל רוסו: "עד לפני 3 שבועות 'פוליטיקאי' הייתה מילת גנאי בעיניי"

האלוף במיל', שמועמדותו למפלגת העבודה אושרה, סיפר ב-103FM על הצטרפותו לפוליטיקה: "הלב אמר שאני חייב להשפיע, והוא בסוף ניצח"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טל רוסו
טל רוסו | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

"קיבלו אותי בצורה נהדרת. זאת הפתעה נעימה מאוד. גיליתי אנשים מדהימים עם יכולות מעולות ומאוד מגוונות. כל העשירייה הראשונה אני כבר עובד איתה".

"היתרון שלנו הוא שבאמת בשביל שינוי ומהפך שלטוני צריך מפלגת עבודה חזקה, יש לנו דרך וגם נבחרת וגם יכולת לעשות שינוי שלטוני משמעותי. ההבדל הגדול בינינו הוא שהדרך שלנו מאוד מאוחדת, ברורה וחדה, ולא אוסף של מפלגות, סיעות ודעות, וזאת העוצמה שלנו. בסוף הדרך היא זאת שתוביל. הכיוון שלנו טוב, ואנחנו מתחזקים. ואנשים יודעים שמפלגת עבודה חזקה יכולה להביא שינוי ומהפך שלטוני".

"כן, זה נכון. עם מדים זה קונצנזוס מקצה לקצה. פה, איפה שנכנסת, יש 50 אחוז יריבים. אני רוצה לשנות פה את השיח הפלגני שרובץ על ארצנו. זאת לא רק רותם סלע. עכשיו זה יהודים וערבים, מחר זה אשכנזים ומזרחיים. אנשים מנסים לייצר לעצמם כוח ופופולריות אישית וזה נורא".

בהמשך רוסו העביר ביקורת נוספת על הממשלה הנוכחית, וטען כי "אנחנו מחרבים הרבה דברים טובים ממגילת העצמאות, ומחרבים את ערך השוויון בצורה מרשימה בארבע השנים האחרונות עם חוק הלאום. זאת דרך נוראית וזה תהליך נוראי. זאת הסיבה העיקרית שבאתי לפוליטיקה".

באשר לכותרת שהתפרסמה ב"ידיעות אחרונות", לפיה רוסו כינה את תושבי עוטף עזה "בכיינים", פרסום ש"ידיעות אחרונות" חזר בו, אמר רוסו: "הם יודעים שלא אמרתי את הדברים האלה. הכותרת הזאת נולדה מהשאלה של הכתבת, שבעצם השאלה צוטטה. אנשים שמכירים אותי היטב יודעים את העמדות שלי. זאת האוכלוסייה שמגיע לה הרבה במדינה. אלה תושבים שעומדים בחזית 18 שנה".

"מי שטוב וערכי ונורמטיבי שהולך לפוליטיקה, אני מברך עליו. גם רפי פרץ חברי הטוב. אני אוהב אותו גם אם הוא לא בדעותיי. אין לי בעיה עם זה".

תגיות:
מפלגת העבודה
/
טל רוסו
/
כחול לבן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף