על פי הפרסום, ההחלטה התקבלה לאחר פגישה לילית שנערכה שלשום עד השעות הקטנות של הלילה בין גנץ, לפיד, בוגי יעלון וגבי אשכנזי, הרביעייה הפותחת של רשימת "כחול לבן". בסיומה של הפגישה, הוחלט כי לפיד יקבל את כל ההחלטות הנוגעות לקמפיין הבחירות של הרשימה.
ההחלטה התקבלה בעקבות היותו של לפיד המנוסה ביותר מבין הארבעה בקמפיינים פוליטיים. הדרג המקצועי של "יש עתיד" צפוי לזוז קדימה בהיררכיית הקמפיין ולדחוק אחורה את הצוות המקצועי של "חוסן לישראל". בימים הקרובים, בניסיון להחזיר את המנדטים בחזרה, צפוי קמפיין הבחירות של "כחול לבן", שעד כה היה מנומנם באופן יחסי, לעלות הילוך.
יש לציין, כי נסיגת המפלגה בסקרים אינה נובעת רק בירידה בפופולריות, אלא גם עקב העובדה שמפלגות ימין שלא עברו את אחוז החסימה כמו "זהות" של משה פייגלין או "ישראל ביתנו" של אביגדור ליברמן זכו לארבעה מנדטים בסקרים האחרונים, מה שהפחית באופן יחסי מנדטים מכל המפלגות האחרות.