ישתפו פעולה? החרדים בדרך להסרת הווטו מיאיר לפיד

חברי הכנסת של דגל התורה הליטאית, יבקשו אישור מהרב קנייבסקי, הסמכות הרוחנית העליונה, לקיום מגעים לממשלה בשיתוף כחול לבן. סביבתו של לפיד: "לא אמין"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יאיר לפיד
יאיר לפיד | צילום: אבשלום ששוני

חברי כנסת ממפלגת "דגל התורה", המפלגה חרדית -ליטאית שהיא חלק מיהדות התורה, מספרים בשיחות סגורות שהם מעוניינים לעשות עוד צעד רציני אל עבר ממשלת אחדות עם כחול לבן. או ככל הפחות, בכוונה להסיר עוד מחסום בדרכו של גוש הימין לאפשרות של הרכבת קואליציה. חברי הכנסת הליטאים מתכוונים להגיע למנהיגם הרוחני, הרב חיים קניבסקי ולבקש ממנו להסיר את הוטו שהוטל על-ידיו ועל-ידי רבנים נוספים על ח"כ יאיר לפיד.

סיבה נוספת ליוזמה היא, לדברי הגורמים בדגל התורה, רצון לתרום מקסימום להגברת הסיכויים להרכבת הקואליציה ולהסרת איום של עוד בחירות חוזרות.

"אף אחד לא רוצה ללכת לבחירות עם תוית של 'אתה מנעת הרכבת ממשלה'" - אומרים בסביבתם של הח"כים החרדים, " להערכתנו קיימת סבירות גבוהה שהרב קניבסקי יענה ליוזמה בחיוב".

מדגל התורה נמסר כי "נושא יאיר לפיד כלל לא הוזכר בפגישת חברי הכנסת במעונם של גדולי ישראל שליט"א". גורמים בסביבתו של ח"כ יאיר לפיד אמרו למעריב בתגובה :"זה לא הח"כים החרדים. זו בקשה של נתניהו כדי להקל עליו להעמיד פנים שההצעה שלו לממשלת אחדות עם כחול לבן היא רצינית. זאת כדי שליברמן יחשוב שנמכור אותו. לא יקרה. לא אמין".

הנשיא ראובן ריבלין יחל מחרתיים את סבב ההתייעצויות עם הסיעות שנבחרו לכנסת בטרם יחליט על מי להטיל את הרכבת הממשלה, זאת לאחר ששוחח עם יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, וקיבל את הסכמתו לכך. הסיעות השונות יופיעו בבית הנשיא על פי גודלן: ראשונה כחול לבן, שנייה הליכוד ואחריה הרשימה המשותפת. בבית הנשיא מקווים לסיים את מצעד המשלחות כבר ביום שני ולאחר מכן להזמין להתייעצות את המועמדים הרלוונטיים עצמם.

תגיות:
יאיר לפיד
/
חרדים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף