הישיבה נפתחה בנאומים בני דקה. ח"כ יואב סגלוביץ ניצל את ההזדמנות כדי להביע באוזני גנץ את מחאתו ותסכולו במהלך הנאום, על המהלך הפוליטי האחרון בו נקט גנץ."בני איך הגעת לשם? מה אתה עושה פה? היית צריך להיות במקום אחר, המנדט עדיין אצלך", עקץ סגלוביץ את גנץ, היושב בכס היו"ר.
"נמשיך את הדרך שאתה הלכת בה. לקחת את התפנית בשם האלונקה ובשם האומה אבל את הבריאות לא לקחת ואת האוצר לא לקחת ועוד דבר אחד לא עשית, לא אספת אותנו וגם אני ביניהם להגיד לנו "שיניתי את הדרך" וזה שלא עשית את זה, חבל", הוסיף סגלוביץ.
לדברים אליו השיב גנץ בנסיון לפייס: "אני ממש לא התכוונתי לפגוע בך בדברים שנשאתי בפניכם לפני מספר ימים, ואנחנו נקיים על זה שיחה ביום מן הימים, אני מקווה".
"היה בידך והיה בידינו כרוב בכנסת לפעול בכנסת. הקמנו את הוועדות לבחור יו"ר קבוע, להמשיך בתהליך, להעביר חקיקות ולגבש את הגוש כדי שיהיה בסיס לממשלה. לצערי, בחרת בדרך אחרת ובכך לא רק מעלת באמונם של הבוחרים שלך אלא בעצם פגעת בסיכוי של הגוש כולו ובסיכוי של המחנה כולו אולי לשנים רבות", הוסיף בפנייה אישית לגנץ.
ח"כ אלון שוסטר מטעם כחול לבן אמר: "לפני ארבעה שבועות נפל דבר בישראל, במספרים ברורים מאוד נמצא שתוצאות הבחירות הבהירו שאחרי ניסיונות כאלו ואחרים, שיש שיתוק, אין ברירה, או ממשלה רחבה או בחירות נוספות. לאחר שנה פלוס של שיתוק של שיסוי ושל פגיעה בערכי הדמוקרטיה, החלטה שלך, בני, ושלנו, לתת ידיים למי שיש לנו המון מה להגיד על התנהלותם, היא בבחינת לוחמי אש שעוברים על ערכים מסוימים כמו פריצה לבית למען ערכים נעלים יותר כמו הצלת חיי אדם. אנחנו הולכים לשלב ידיים, לתת תקציב, לתת תקווה למדינת ישראל, אחר כך יש המון זמן לריב."