גנץ: "נתניהו יודע שהוא אשם"; ליברמן: "לא נהיה חלק מקואליציית החסינות"

סערה במערכת הפוליטית בעקבות בקשת החסינות של רה"מ. ישראל ביתנו תומכת ביוזמת כחול לבן להקמת ועדה שתדון בנושא. גנץ: "החסינות - כרסום יסוד הדמוקרטיה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בני גנץ
בני גנץ | צילום: אבשלום ששוני

"מעולם לא תיארתי לעצמי שנגיע ליום שבו ראש ממשלת ישראל ימנע להתייצב להתמודד מול מערכת המשפט, שראש ממשלה לא יהיה אכפת מהמדינה אלא רק מעצמו ומגורלו האישי", אמר גנץ, "נתניהו יודע שהוא אשם, מי שחושב שלא יהיה כלום כי אין כלום, לא מפחד לעמוד למשפט ולכן או שתהיה פה ממשלת חסינות קיצונית או שתהיה פה ממשלת אחדות ממלכתית".

"נכון, לחסינות אמנם יש הגיון במקרים מסויימים בהגנה מרדיפה ומבעלי כוח, זה לא המקרה. חסינות שכזו היא שחיתות. חסינות שכזו היא כרסום יסוד הדמוקרטיה. בית המחוקקים אינו עיר מקלט לעבריינים". עוד ציין גנץ כי "אחד המהלכים הראשונים שלנו בכנסת הבאה יהיה לתקן את חוק החסינות כדי שיהיה ברור שלא ניתן להשתמש בו כדי להימלט מאימת הדין".

"במדינת ישראל לא יהיה אדם מעל החוק. ראש ממשלה הוא נבחר ציבור, ראשון בין שווים, לא שליט העם. הגיע העת לעצור את הדדרדרות ולהוציא את ישראל לדרך חדשה".

בתוך כך, הודיע אביגדור ליברמן כי מפלגתו ישראל ביתנו לא תתמוך בבקשת החסינות של נתניהו. "עכשיו ברור מעבר לכל ספק. כל מה שעניין ומעניין את נתניהו זאת החסינות. עם זה הוא קם בבוקר, את זה הוא חי ונושם במשך היום ועם הוא הולך לישון. מדינת ישראל הפכה לבת ערובה של הבעיה האישית, פרטית של נתניהו. אותו לא מעניין לא שמאל, לא ימין, לא דתיים ולא חילוניים. הדבר היחיד שעומד לנגד עיניו זה קואליצית חסינות. כל השאר בּוֹבֶּה מַייסֶס. אנחנו, "ישראל ביתנו", לא נהיה חלק מקואליצית החסינות. כולנו, פה אחד, נצביע נגד חסינות לנתניהו", אמר ליברמן.

התנועה לאיכות השלטון הגיבה גם היא לנתניהו, ומסרה כי "כנסת ישראל איננה עיר מקלט. הניסיון להימלט מאימת הדין לא יצלח. התנהלותך משפילה את שלטון החוק ואת אזרחי ישראל כולם. אנחנו קוראים לראש הממשלה לעשות את הדבר המתבקש, לפנות את הכיסא וללכת להילחם על חפותו כאזרח פרטי. לציבור הישראלי מגיע ראש ממשלה הגון וישר דרך וללא כתבי אישום".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אביגדור ליברמן
/
בני גנץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף