מסתמן: הימין החדש והאיחוד הלאומי ירוצו ברשימה אחת

על פי המתווה המסתמן, בנט יעמוד בראש המפלגת המאוחדת, שתורכב בשיטת ה"ריץ'-רץ'". גורם בימין: "נתניהו לא מתערב במגעים לאיחוד"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בצלאל סמוטריץ', נפתלי בנט
בצלאל סמוטריץ', נפתלי בנט | צילום: פלאש 90

גורם בימין אמר למעריב: "נתניהו לא מעורב במגעים משום שגם בימין החדש וגם באיחוד הלאומי לא מעוניינים בהתערבותו. רק רפי פרץ מוכן לתאם עמדות עם נתניהו. השאר מבצעים הליכים עצמאיים".

בתקופה האחרונה נרשמה התקרבות בין ראשי שתי המפלגות, זאת בעקבות האיחוד בין הבית היהודי ועוצמה יהודית. יו"ר האיחוד הלאומי הדגיש מספר מעמים כי מבחינתו "כל האופציות נמצאות על השולחן, כולל הברית הפוליטית בינו לבין בנט ושקד". בימין החדש ממשיכים לדבר על הריצה העצמאית , אך לא פוסלים בלוק טכני עם מפלגה או מפלגות נוספות בימין.

בתוך כך, גורמים בימין טוענים כי מספר שמות בולטים בציונות הדתית הגיבו בחיוב להצעתו של הרב רפי פרץ להשתלב ברשימת איחוד מפלגות הימין. המקומות שהוצעו להם ברשימה הם 2 ו-5, המקומות שנשמרו עד כה לאיחוד הלאומי למקרה שיצטרף לרשימה. ייתכן שמדובר באמצעי לחץ המופעל כלפי סמוטריץ'.

תגיות:
נפתלי בנט
/
בצלאל סמוטריץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף