לחתוך ולטרוף: הדרך הכי טובה לאכול מנגו | צפו

לקראת עונת המנגו הקרבה, קבלו את השיטה הכי טובה לחתוך ולאכול את הפרי שמככב בקיץ הישראלי על מגש הפירות, בשייקים, בסלטים ובקינוחים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנגו
מנגו | צילום: REUTERS/Soe Zeya Tun

מנגו הוא אחד מפירות הקיץ האהובים בישראל והוא אוטוטו כאן. מקורו בהודו ודרום אסיה, הוא נפוץ בגינות ובמטעי הארץ וננטע לראשונה בישראל לפני 70 שנה. הפרי זמין בקיץ ושיאו בחודשים יולי-אוגוסט, אך ניתן להשיג אותו באמצעות ייבוא לאורך כל השנה.

בהתאם לזן, הפרי הטרופי יכול להיות בגדלים שונים, צבעו משתנה בין צהוב, כתום ואדום וטעמו נע בין מתוק לחמוץ. במרכז הפרי גלעין אליפטי גדול המחודד בקצוותיו.

למנגו שימושים שונים מלבד אכילתו כפרי. הוא משמש כמרכיב גם בסלטים, בשייקים, במאפים ובקינוחים. נוסף על כך, מאכל העמבה הנפוץ במטבח הדרום-הודי עשוי ממנגו מוחמץ.

ישנן מגוון שיטות לחתוך מנגו, אבל זו לדעתנו הדרך הכי טובה לחתוך, לאכול וליהנות ממנו.

צפו:

תגיות:
אוכל
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף