ביום השוקולד הבינלאומי, הייתי חייבת להציע לכם את עוגת השוקולד שאני יודעת ונהנית להכין - עוגת שוקולד פלילית של האחד והיחיד - גיל חובב. רבים מחפשים אותו, וגיל כבר צוחק על כמות הפעמים שביקשו ממנו את המתכון הזה. 

לקראת יום הצ'יפס הבינלאומי: קבלו את המתכון למנה המושלמת
שבוע ההמבורגר הטבעוני ויום הולדת למסעדת הפומו | חדשות האוכל

כל הרעיון הוא עוגת שוקולד ללא קמח, שמבוססת על המון שוקולד מריר איכותי וחמאה. אל תנסו להפוך אותה ללייט! זו עוגת שוקולד מושחתת וככה היא צריכה להיות . כמו כן, היא כל כך שוקולדית שלא תצליחו לחסל יותר מריבוע אחד במכה. אני אוהבת להוסיף לה אלכוהול - שוט של ליקר דובדבנים, אייריש קרים או וויסקי . 

מצרכים:
250 גרם חמאה איכותית
500 גרם שוקולד מריר - עדיף 85% שומן
6 ביצים

אני אוהבת ריבועים אז הכנתי בתבנית מרובעת של 24. זה לא הולך לגבוה אז שחקו עם זה. 

הוראות הכנה:
מחממים את תנור ל-160 מעלות
1. ממיסים את החמאה בסיר קטן

2. מורידים מהאש ומכניסים אל החמאה את השוקולד שבור לחתיכות קטנות.

3. מערבבים עד להמסה מלאה.
* עכשיו ניתן להוסיף את האלכוהול**"

4. מקציפים את הביצים במשך שלוש דקות, עד להגעה לתערובת תפוחה 

5. מקפלים שליש מהביצים בעזרת מרית  לתוך השוקולד ומערבבים בעדינות. מקפלים את שני השליש הנותרים לתערובת השוקולד.

את כל התערובת מעבירים לתבנית  כשאותה - שימו לב - מניחים  במרכז תבנית גדולה יותר אליה שופכים מים חמים (אל התבנית לא אל העוגה דיר באלאק).

אופים כעשר דקות בלבד, העוגה תהיה רוטטת וזה בסדר.

מעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות.
מוציאים רבע שעה לפני ההגשה.

קצפת לא ממותקת, קרם פרש או שמנת חמוצה יעבדו נהדר עם המתיקות. 
אפשר לחתוך לריבועים ולהקפיא, טעים בכל רגע נתון.