את הימים החמים של הקיץ כדאי להמתיק בעזרת גלידה תוצרת בית. את המתכון הזה פרסמתי לראשונה לפני כשלושה עשורים במדור המיתולוגי שלי "עוגת השבוע" בעיתון "לאשה" ומאוחר יותר באחד מספרי העוגות שיצא תחת שם זה. עם השנים המתכון עבר לא מעט שינויים, שדרוגים ושיפורים. הפעם הוא מותאם לחופשת הקיץ.

לעוד מתכונים של פסקל פרץ רובין לחצו כאן

זה הזמן לחגוג: כל המקומות לבלות בהם בחג האהבה העברי
חוויה צרפתית בלב יפו: לא תאמינו איך ציינו את יום הבסטיליה ומה למדנו בדרך

אומנם אני עוסקת בתחום הקולינריה וידועה כחובבת גאדג'טים למטבח, אבל מעולם לא מצאתי לנכון לרכוש מכונת גלידה, גם לא את הפשוטה והקטנה ביותר. במקום זה ערכתי ניסויים, שילבתי טעמים, הוספתי תוספות איכותיות ויצרתי גרסה ביתית מהירה. כל תוספת (גבינה שמנה, שוקולד מיוחד, תמציות איכותיות, ממרחים, עוגיות ופירות) השפיעה על הגוון, המרקם והטקסטורה של הגלידה הביתית שלי וכמובן על הטעם. גם אם במטבח שלכם אין מכונת גלידה, עדיין תוכלו להכין גלידת פיסטוק עם מחית פיסטוק וציפוי של שוקולד לבן עם פיסטוקים גרוסים.
גלידת פיסטוק תוצרת בית.

החומרים (ל־16 יחידות):
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן קרה
1 גביע חלב מרוכז 400 גרם
2־1 טיפות תמצית שקדים או פיסטוק (לא חובה)
2 כפות מחית פיסטוקים
1 כף ממרח לוטוס

גלידה (צילום: פסקל פרץ-רובין)
גלידה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

למילוי:
1 כוס נטיפי שוקולד לבן וחום

לציפוי ולטבילה:
350 גרם שוקולד לבן
2 כפות חמאת קקאו
1 כף מחית פיסטוק
1/4 כוס פיסטוקים גרוסים
2 כפות פצפוצי אורז
1/4 כוס אגוזי ברס (אגוזים מסוכרים גרוסים דק) - לא חובה

לעיטור:
מעט נטיפי שוקולד חום/לבן

אופן ההכנה:
1. יוצקים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד לקבלת מרקם של קציפת מוס. רצוי לא להקציף יתר על המידה. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, תוך שמירה על מרקם המוס התפוח. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תמצית השקדים או הפיסטוק, מחית הפיסטוק וממרח הלוטוס. מבליעים בעדינות תוך תנועות קיפול בגלידה.
2. מעבירים את המסה לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים לתוך תבניות ארטיק מסיליקון עד למחצית הגובה.
3. מטביעים בכל ארטיק מעט נטיפי שוקולד לבן וחום, מזלפים ומכסים את הכדורים ביתרת התערובת. מחליקים לשכבה אחידה. מכניסים למקפיא למשך 6־8 שעות, עד שהארטיקים קפואים ויציבים.
4. מכינים את הציפוי לטבילה: ממיסים במיקרוגל במספר פולסים את השוקולד הלבן עם חמאת קקאו ומערבבים היטב (אם אין חמאת קקאו, אפשר להוסיף שתי כפות שמן). מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. מוסיפים פיסטוקים קצוצים, פצפוצי אורז ואגוזי ברס, מערבבים היטב ומעבירים לכוס גבוהה.
5. מחלצים את הארטיקים מהתבנית. טובלים כל אחד בציפוי. מחזירים למקפיא להתקשות. שומרים במקפיא ומגישים קפוא.

טיפסקל
1. השימוש בחלב מרוכז הופך את הגלידה למתוקה מאוד. תוספת של שמנת מתוקה תעדן את המתיקות. אפשר להוסיף עד מכל שלם (250 מ"ל).
2. אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו דבש, מייפל, סירופ אורז ואגבה.
3. בשלב הוספת החלב המרוכז אפשר להוסיף כל סוג של מחית אהובה.
4. אפשר להוסיף לגלידה אגוזים מסוכרים גרוסים.
5. לא חייבים לקנות תבניות ייעודיות לגלידה, אפשר להשתמש בתבניות סיליקון.
6. חשוב להותיר מעט רווח בין מסת הארטיק לשולי התבנית או כלי ההקפאה, כי המסה מתפשטת.