אחרי ויכוחים פוליטיים ודחיות, בפברואר האחרון קיבלנו אישור רשמי על הגעתם של נציגי מישלן, לראשונה, לארץ הקודש והאוכל, כדי לבחון אופציות ומועמדים/ות לקבלת כוכב המישלן. 

מוכנים להתאהב מחדש בתאילנד? ענק השפים האסייתי נוחת בישראל, וזה מה שיגיש
תמיד רציתם להכין את הרוטב של מקדונלד'ס? כך תעשו זאת

והנה דווקא באוגוסט, נפוצות השמועות שנציגי מישלן כבר בארץ (בתקווה שהם שורדים את מזג האוויר), ובוחנים מסעדות שונות, כשהסיכוי למישלן ראשון מקומי הוא גבוה במיוחד.

בשנים האחרונות ירד ערכו של מידרוג המישלן, ומסעדנים רבים, בעיקר צעירים, מתלוננים שהוא מיושן ולא מעודכן. אך למרות הכ,ל כוכב המישלן נחשב ליוקרתי בעולם הקולינריה ואין ספק שקבלת כוכב תקדם כל מסעדה בארץ ברמה הבינלאומית ותיצור תנועה של חובבי אוכל מרחבי העולם.

אז מי ייקח את הכוכב?
השאלה הגדולה היא האם המסעדות הצפויות כגון OCD, היבה וג'ורג' וג'ון יהיו הראשונות או שדווקא המישלניסטים שכן מחפשים את השונה ילכו על אופה המשלבת גם מטבח טבעוני גבוה וגם שפית פורצת דרך או שדווקא הם ילכו על מסעדות המשלבות אוכל עם השפעות ערביות כגון אנימאר או בכלל יחפשו מקומות יותר בסגנון הבסטה. לצד כל אלו, יש כמובן את הוויכוח הקבוע האם הם יתקעו בתל אביב או ינדדו לרחבי הארץ בחיפוש אחר מקומות מיוחדים (כגון רוטנברג המדהימה),  ובל נשכח את גל המסעדות המדהימות של דור הטבחים החדש שנפתחו פה.

בכל מקרה הולך להיות פה מעניין, ויש מצב שיהיה פה גם לוהט ועצבני ולא רק בגלל גל החום, כמו בתחרות הפיפטי בסט שגררה היעלבויות אישיות ולא מעט השמצות, אני צופה שגם הפעם יהיה פה מעניין כמו תמיד.