אני מאוד אוהבת את עבודתי. היא מאפשרת לי יצירתיות במטבח והכנה של תבשילים ומאפים מיוחדים לבני משפחתי, לחבריי ולקוראיי. בזכותה אני זוכה לטייל בשווקים שונים בארץ ובעולם ואגב כך לגלות חומרי גלם חדשים וטעמים נפלאים, וגם אביזרים וכלי מטבח שתפקידם להקל על חיינו.

בחודשים האחרונים אני מנהלת סיפור אהבה עם הטאבון החדש שלי, שאותו רכשנו אחרי חיפוש ארוך ומדוקדק שכבר כתבתי עליו כאן. בדומה לתנור חדש, גם במקרה הזה נדרשת תקופת למידה, שבמהלכה נתקלנו בחבלי לידה שונים. פעם אחת שרפנו את הפיצה, ובפעם אחרת נדרשנו לניקוי פיח שהצטבר מחימום לא נכון של הטאבון. נדרשו שעות של טיפול מסור כדי להסיר את השכבה המפויחת. לאט־לאט, בעזרת הדרכה צמודה והרבה סבלנות, התגברנו על כל המהמורות שנקרו בדרכנו, עד שהצלחנו להניב מהצעצוע החדש שלנו פיצות נהדרות, לחמים ואפילו חלה לשבת.

אחרי חודשים של עבודה עם הטאבון החדש שלנו, הוא הפך לחלק מהמטבח. אנחנו מכינים בעזרתו מאפים ותבשילים מעניינים, מופתעים בכל פעם מחדש מהתוצאה שהתקבלה, ונדמה לנו שהיא הכי הכי טובה וטעימה, עד למאכל הבא. הפעם הכנתי בעזרתו פוקאצ'ה עבה, שעליה פיזרתי עגבניות שרי, זיתים והמון שמן זית. אפשר להכין את אותה הפוקאצ'ה בתוספת מחמצת או להכין בצק מקדים שאותו תשלבו בבצק. אם אין לכם טאבון, אין סיבה לוותר על המתכון. הוא נפלא להכנה גם בתנור הביתי.

לצד הפוקאצ'ה אתם מוזמנים להכין רצועות גזר פיקנטיות. הציפוי החריף מתקבל בזכות הפלפלצ'ומה או ההריסה. השילוב המוזר והמפתיע של ירק מתקתק קלות עם פיקנטיות חריפה מניב טעם נפלא. את הגזרים הצבעוניים היפים והטעימים אפשר למצוא בשווקים, כשהם ארוזים בשקיות. אפשר להשתמש במתכון רק בגזרים ואפשר לשלב אותם עם תפוחי אדמה חתוכים לרצועות או לרבעים.

ונסיים במשהו מתוק, הפעם מתכון להכנת מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות. מעין מאפינס בריאות. רצוי להגיש אותם מיד בתום האפייה, אבל אפשר גם להקפיא. הם יתקבלו בשמחה על ידי כל בני המשפחה.

פוקאצ'ה עבה בתיבול ירקות ושמן זית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פוקאצ'ה עבה בתיבול ירקות ושמן זית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

פוקאצ'ה עבה בתיבול ירקות ושמן זית

החומרים (ל־4־3 פוקאצ'ות בינוניות או אחת גדולה):
• ½3 כוסות + 1 כף קמח מנופה
• 25 גרם שמרים
• ¼1–½1 כוסות מים פושרים
• 1 כפית שטוחה מלח
• 1 כף שמן זית
לתוספת:
• 1 כוס עגבניות שרי חצויות
• ½ כוס זיתים מגולענים וחתוכים
• 2־1 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות
• 2 ענפי רוזמרין
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
• שמן זית

אופן ההכנה:
שמים בקערה רחבה או בקערת מערבל את הקמח, השמרים והמים. מערבבים (בידיים או בוו לישה) במשך 3־2 דקות ומוסיפים את יתר החומרים. לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, שניתק מדופנות הקערה. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה למשך חצי שעה.

מותחים את הבצק מארבעת צדדיו ומקפלים אותו. נותנים לו לתפוח שוב במשך חצי שעה ושוב מבצעים את הקיפולים. כך עושים עוד פעמיים. בפעם הרביעית נותנים לבצק לתפוח כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. את ההתפחה עושים בתוך התבנית או סיר הברזל שבתוכו תאפו את הפוקאצ'ה. אם אתם מכינים יותר מפוקאצ'ה אחת, חלקו את הבצק למספר החלקים הרצוי בידיים משומנות היטב.

בעזרת האצבעות יוצרים גומות במרכז הבצק. מפזרים את העגבניות החצויות, הזיתים ופרוסות הפלפלים ודוחסים אותם קלות אל הבצק. מפזרים מעט עלי רוזמרין, בוזקים מלח ופלפל ומזלפים שמן זית מעל. מתפיחים שוב את הבצק במשך 15־10 דקות ואופים במשך 15־12 דקות בטאבון או בתנור שחומם לחום של 200 מעלות. הפוקאצ'ה מוכנה כשתחתית הבצק זהובה ופריכה.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשלוש שעות, כולל זמני התפחה
סוג המנה: פרווה

רצועות גזר ותפוחי אדמה פיקנטיים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
רצועות גזר ותפוחי אדמה פיקנטיים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

רצועות גזר ותפוחי אדמה פיקנטיים

החומרים (ל־6־4 מנות):
• 6־5 גזרים גדולים, חתוכים לרצועות
• 3־2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות או לרבעים
• 4־3 כפות הריסה או פלפלצ'ומה (או פחות, תלוי בדרגת החריפות הרצויה לכם)
• 4 שיני שום כתושות
• שמן זית
• מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מניחים את רצועות הגזרים עם תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים כך שהשמן יצפה בצורה אחידה את הגזרים ותפוחי האדמה. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום. מהדקים וסוגרים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מעלות, ואופים במשך כ־30 דקות. מנמיכים את החום ל־180 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים בצלייה והשחמה עוד 7־5 דקות, תוך השגחה עד לקבלת הגוון הרצוי.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעה ורבע
סוג המנה: פרווה

מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות

החומרים (ל־24 יחידות):
• 1 כוס קמח מנופה
• 1 כוס קמח מלא מנופה
• ½ כוס סוכר דמררה
• 1 שקית אבקת אפייה
• ½ כפית תמצית וניל משובח
• ¼ כפית קינמון
• ¼ כפית זנגביל
• 150 גרם גבינה לבנה
• ½ כוס חלב סויה
• 4 כפות שמן קנולה
• 2 ביצים בגודל M
• ¼ כוס גרעיני חמניות
• ¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים
• ¼ כוס צימוקים
• ¼ כוס אוכמניות (אפשר קפואות)
לפיזור:
• ½ כוס סוכר חום
• 2 כפות שומשום
• ½ כוס קמח מלא או רגיל, מנופה
• ½ כפית קינמון
• קורט ציפורן
• 4 כפות חמאה מרוככת

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את שני סוגי הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים. מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה ותוך בחישה אל עיסת הגבינה המתובלת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. משמנים תבנית שקעים או תבניות מאפינס חד־פעמיות מאלומיניום. נוטלים בכף מעיסת המאפינס וממלאים עד למחצית מגובה התבנית.

בקערית מערבבים את כל החומרים לפיזור, עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים על פני המאפינס הנתונים בתבנית. בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, אופים במשך 20־25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כ־40 דקות
סוג המנה: חלבית

למתכונים נוספים היכנסו לאתר של פסקל