כריך חביתה הוא הפופולרי ביותר בקרב ילדי ישראל, או לפחות בקרב הוריהם, כך עולה מ'סקר מזון הגדול' שערכה חברת תנובה בשיתוף מכון המחקר KANTAR בחודש אפריל האחרון, בקרב מדגם מייצג באוכלוסייה היהודית של הורים לילדים מתחת לגיל 18. מהסקר עולה ש-20% מההורים יכינו לילדיהם חביתה בכריך לבית הספר או לגן, 16% יכינו כריך עם גבינה לבנה או קוטג', ו-11% ישקיעו בטוסט עם גבינה צהובה. רק 9% מההורים יכינו כריך עם ממרח שוקולד ו-5% יכינו כריך עם ביצה קשה.
1. כריך מלחם חיטה מלאה משביע יותר וישמור טוב יותר על טריות מכריך מלחם לבן.
2. כריך יכול להוות תחליף לארוחה אם הוא כולל חלבון מן החי או הצומח, ירקות וסידן.
3. הילד/ה רוצה להיות טבעוני? שימו לו בכריך פרוסת צהובה מן הצומח המכילה הרבה חלבון
4. שם המשחק בכריך הוא יצירתיות: נסו בכל פעם לחשוף את הילד/ה בכל פעם לטעם חדש – גבינות, ממרחים, ירקות, לחמים מסוגים ובצירופים שונים.
5. הילד/ה לא אוכל/ת גלוטן? אפשר לשלוח איתו/ה קופסת אוכל עם ירקות או פירות במספר צבעים וצורות, גבינות.
6. ניתן למרוח גבינה בולגרית מעודנת, שלה מרקם רך, כבסיס לכריך.
7. מומלץ לחשוף את הילדים מגיל צעיר למגוון טעמים ולשלוח לגן או לבית הספר אצבעות גבינה ארוזות, פרוסות גבינה צהובה מגולגלות, משקה או מעדן חלב.