הצ'יפס הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר, אם לא הפופולארי שבהם. אמריקאי ממוצע צורך בשנה כ-15 קילו מהמאכל האהוב שנפוץ ברחבי העולם. אך היכן הוא הומצא ומתי? בנוגע לכך, ישנן מספר גרסאות שונות. 

גם דניאל פרץ כבר טעם: פסטיבל הבירה המסורתי מגיע לישראל
לכבוד חג הסוכות: לחמניות מעוצבות לארוחות שבת וארוחות חג

בצרפת, מתכון הצ'יפס הראשון תועד עוד בשנת 1,795 בספר בישול שנקרא "הטבח הרפובליקני". על פי אחד המאמרים במדינה, הצי'פס היה אוכל רחוב פופולארי בעיר הבירה פריז, במהלך המאה ה-18 וה-19. 

עם זאת, בבלגיה טוענים כי המאכל האהוב הומצא דווקא אצלם, עוד לפני שנת 1,680. הבלגים טוענים כי באותה התקופה, אנשים החלו לטגן תפוחי אדמה לאחר שהמים באזור קפאו, ומנעו מהם לבצע דיג. מדינה נוספת שטוענת לבעלות על הצי'פס היה ספרד. לפי טענת המקומיים, המאכל הובא למדינה מפרו, במהלך המאה ה-16. 

יום הצי'פס הבינלאומי מצויין מדי שנה בתאריך ה-13 ביולי. מעל לשני מיליארד קילו של המאכל נצרכים מדי שנה בארצות הברית, שנחשבת מאז ומתמיד ל"אימפריית המזון המהיר".