בעלי המסעדות בדרום ממשיכים להתמודד בימים אלו עם הקושי הכלכלי, זאת כמובן יחד עם הקשיים הנוספים שמביאה עמה המלחמה שנפתחה לאחר הטבח הרצחני שביצעו מחבלי החמאס לפני כשבועיים וחצי. רבות מהן כלל לא נפתחות בימים אלו, זאת על רקע המגבלה שהטיל פיקוד העורף על לא יותר מ-50 סועדים בו זמנית, והפחד של תושבי האזור לצאת ולבלות כשברקע המטחים והאזעקות.
"יש לי בשתי המסעדות שלי מעל ל-100 עובדים, וההוצאות שלי הן מאוד גבוהות. לפתוח כרגע ל-50 סועדים בלבד זה כמעט ולא אפשרי מבחינתי", מציין יוחאי ז'אנו, הבעלים של "באדה בום" - שתי מסעדות איטלקיות ים תיכוניות באשדוד.
"מדובר מסעדה איטלקית ים תיכונית, שאני השף והבעלים שלה, יש לנו שתי מסעדות בעיר. בצק בעבודת יד ופיצות מהטאבון. אנחנו משלבים הרבה דגה שמתבססת על ים תיכון, וגם דגי ייבוא, אני פעיל במסעדה ועובד בה", סיפר. עם זאת, ולמרות הקושי הכלכלי, מבקש ז'אנו להתמקד במלחמה, ובשלומם של החיילים וכוחות הביטחון.
אבל בתור תושבי הדרום, אנחנו כבר רגילים למבצעים ולמלחמות שלימדו אותנו להתמודד עם ימים קשים. התפקיד שלנו כרגע בתור העורף זה להיות חזקים, לעזור כמה שאפשר לכוחות הביטחון ולתמוך בהם. כדי שהם יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך, וכמה זמן שייקח. אנחנו נעמוד איתנים וגם אם צריך להפסיד כספים אנחנו נעשה הכל בשביל שננצח, ושיהיה לנו עתיד טוב יותר בשביל הילדים שלנו".
הוא הביע תקווה כי המצב הביטחוני בדרום ישתנה באופן אמיתי ולטווח ארוך: "אנחנו סובלים מזה כל כך הרבה שנים, שאנחנו כבר פיתחנו איזשהו חוסן עסקי להתמודד עם ימים כאלה. אנחנו רק רוצים שעכשיו זה ייגמר אחת ולתמיד. בשביל שיהיה עתיד יותר טוב לדורות אחרינו, וכמובן למען השקט העסקי. אני מאמין שזה יקרה, כי חטפנו מכה קשה מאוד, ואין פה אפשרות אחרת. זה לא משהו שאפשר עכשיו להכיל או להבליג עליו".