מולגטני מסאללה
מי מחובבי סיינפלד לא מכיר את המרק המפורסם של ה"סופ נאצי"?! זהו מרק עשיר וטעים במיוחד שאתם חייבים לעצמכם

בית קפה ללא חלב? תשכחו מכל מה שהכרתם עד היום
מתחילים להתגמש? ערב הסעודית תפתח חנות אלכוהול ראשונה

המרכיבים  (6-8 מנות)

1 כפית אבקת צ׳ילי

4  כפיות פלפל שחור

 4 כפיות קינמון

 8 כפיות כמון

8  כפיות כורכום

 8 כפיות כוסברה טחונה

1  כפית הל טחון

מרק מולגטני (צילום: בית ספר דנון)
מרק מולגטני (צילום: בית ספר דנון)

 20 גרם חמאה או חמאה מזוקקת

1 בצל בינוני / 3 בצלצלי שאלוט

1 צ׳ילי ירוק חריף (לא חובה(

10 גרם ג׳ינג׳ר טרי חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום כתושות

1 ליטר ציר עוף

90  גרם עדשים כתומות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח עץ גרני סמית חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

250 מ״ל חלב קוקוס / קרם קוקוס

מיץ מ- 2 ליים או לימון 

1 חזה מעוף אחד מחולק ל 2

מלח

להגשה

4  ענפי כוסברה

בצל ירוק

- ההכנה -

1. מכינים את תערובת התבלינים – במטחנת תבלינים טוחנים את כל התבלינים. שומרים.

2. קוצצים את הבצל ומשחימים אותו בעדינות במעט חמאה.

3. מוסיפים את הגי׳נג׳ר, השום ו2 כפות שטוחות מתערובת התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ 10- דקות.

5. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה ותפוח העץ ומבשלים כ 2- דקות.

6. מוסיפים את העוף ומבשלים כ 7-9- דקות עד שהעוף מוכן.

7. מסירים את העוף למגש ופורסים אותו.

8. מוודאים שכל ירקות המרק מבושלים ומתקנים תיבול. מגישים, מקשטים עם כוסברה ובצל ירוק.

ניקו אודון
זהו מרק עשיר וארומתי המהווה מנה עיקרית של ממש.

המרכיבים (4 מנות )

2 ליטר מים

 20 גרם דאשי

2  כפות מירין

4  כפות סויה

1  כף סוכר

כ- 5 ס"מ ג׳ינג׳ר מקולף

2   פטריות שיטאקי יבשות – לא חובה

1 צרור בצל ירוק – החלק הלבן בלבד

3  חבילות אטריות אודון

500 גרם סינטה פרוסה דק

בצל ירוק פרוס דק, כפית שמן שומשום

מרק ניקו אודון  (צילום: בית ספר דנון)
מרק ניקו אודון (צילום: בית ספר דנון)

-ההכנה-

בסיר מרתיחים את המים יחד עם אבקת הדאשי, הסויה והמירין.

מוסיפים את הג׳ינג׳ר, השיטאקי, הבצל הירוק והסוכר. מבשלים 20 דקות.

מבשלים את אטריות האודון – לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים.

מסירים את השיטאקי, הג׳ינג׳ר והבצל הירוק.

לפני ההגשה מחממים את איטריות האודון במים רותחים, מסננים ומעבירים לצלחות הגשה.

מרתיחים את המרק , מכניסים לתוכו את פרוסות הסינטה ל3-4 דקות. מוציאים מניחים מעל האטריות, מוזגים מהמרק ומקשטים בשמן שומשום ובצל ירוק

פפה אל פומודורו
מרק כפרי איטלקי, טעים ומנחם ומושלם לחורף

המרכיבים ( 8 מנות)

2 כפות שמן זית

700 גרם עגבניות בשלות

400 גרם עגבניות קלופות משומרות

1.5 ליטר מים

6 שיני שום

2 ענפי סלרי

350  גרם לחם יבש ללא קרום חתוך לקוביות

 10 עלי בזיליקום

מלח, פלפל

להגשה: שמן זית, בזיליקום, פרמזן

פפה אה לה פומדורו (צילום: בית ספר דנון)
פפה אה לה פומדורו (צילום: בית ספר דנון)

-ההכנה-

קולפים את העגבניות במים רותחים. חותכים לשמיניות.

בסיר גדול, מטגנים את השום בשמן זית, מוסיפים את הסלרי הפרוס ואת הבזיליקום.

מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת העגבניות המשומרות ואת המים.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ- 30-40 דקות עד שמצטמצם מעט.

טוחנים את המרק בבלנד מוט.

מוסיפים את קוביות הלחם היבש ומבשלים על אש קטנה כ 10- דקות.

. בעזרת מטרפה, שוברים את מרקם הלחם לפירורים.

מתקנים תיבול עם מלח, פלפל ושמן זית.

מגישים חם או פושר עם פרזמן, עלי בזיליקום ושמן זית.