אינטרפרטציה לסלט

במשך עשור וחצי התבססו חמשת בתי הקפה של רשת לאבאיט על ביקורים של הלקוחות בסניפים. רק בשבוע שעבר, בעקבות הטרגדיה המתמשכת שסופגים מוסדות הקולינריה ברחבי העולם, נפל האסימון: על מנת לצמצם את הנזק חייבים להקים מערך משלוחים. אומנם באיחור, אבל טוב מאוחר וכו’. במבחן התוצאה, מדובר בהצלחה. הזמנו שתי מנות בשריות לצהריים וקערת סופרפוד (או מזון־על, תלוי את מי שואלים). סלט שווארמה עוף (או טופו, לטבעונים) חוטא לשמו: מי שמדמיין חסה, עגבניות ואגוזי מלך עם ניתחוני עוף, ימצא שבלאבאיט יש פרשנות אחרת למילה “סלט”: אורז עגול ואדום מלא, עם בצל כבוש, טחינה ונתחי עוף עשויים על הפלנצ’ה בעדינות. למעשה, זו ארוחה מלאה לכל דבר, לשמחתנו גם בריאה וטעימה (56 שקלים). תבשיל הקארי אף הוא חריג למדי בנוף המנות המוגשות בבתי קפה: תבשיל חלב קוקוס עם למון גראס, ירקות שורש, צ’ילי ועשבים עם אורז עגול מלא המוגש בקערה נפרדת – מנה פיקנטית, כיפית, מוצעת במינון הנכון ובתמחור הגיוני (56 שקלים). אנחנו נהנינו. פחות התחברנו לקערת הסופרפוד (53 שקלים), שנראתה חיוורת למדי ליד שתי המנות האחרות – גם היא עם אורז עגול התופס חצי מהקערה ודגימות של שאר ירקות – כרובית, אבוקדו, כרוב אדום ועגבניית שרי אחת צלויה. המשלוחים, אגב, פועלים כרגע רק בשעות 12:00־15:00 בלבד, ולא בסופי שבוע. אבל גם זה, מבטיחים בהנהלה, ישתנה בקרוב.
בשורה התחתונה: גם טעים, גם בריא. 
הזמנות באתר Loveat, ב–Wolt או בטלפון: 054-5009707

לאבאיט (צילום: פרטי)
לאבאיט (צילום: פרטי)

העולם במפתננו

אלי באשר, נצר למשפחה ירושלמית שהאכילה במשך 55 שנה את באי שוק מחנה יהודה, פיתח את העסק לכדי מעצמה הכוללת 13 סניפים ברחבי הארץ, המציעים גבינות איכותיות ודליקטסים מובחרים מכל רחבי העולם. ואם אי אפשר לטוס כרגע לשום מקום, סניפי באשר מביאים את העולם לסלון שלכם. לרגל הקורונה מוצעים פה ארבעה מגשי אירוח, שכל כולם פינוק משפחתי וכוללים 17 גבינות עילית – כחולות, בשלות וקשות, 16 מיני דליקטסים, כמו פלפלים אדומים ממולאים קרם שמנת, חמאת כמהין וריבת בצל, ארטישוק לה־רומנה, ממרחים, ריבות ופירות טריים. המגש הזול מביניהם – הנקרא אירופה הקלאסית – מוצע במחיר של 250 שקלים וכולל 650 גרם של שישה סוגי גבינות – ארבע קשות, אחת בשלה ואחת כחולה, בנוסף לשבעה סוגי דליקטסים. המהדרין יכולים ליהנות ממגשים עשירים ויקרים יותר (עד 650 שקלים), כאלה שלבטח יגרמו לכם להיזכר בטיול ההוא אי שם ברחבי תבל, מתישהו בעבר הרחוק.
בשורה התחתונה: אין צורך לחכות לשבועות, אפשר להתנפל על גבינות כבר כעת. 
הזמנות באתר basher.co.il

מנה מקומית

יש לנו בקהל תושבים מראשון לציון? יחד עם Wolt הכנו לכם רשימה של כמה מהמשלוחים המומלצים מהמסעדות הקטנות בעיר

Pow Wow: אוכל רחוב שלוקט מכל רחבי העולם לטובת כריכים עמוסי בשר, סלטים ושניצל. גולת הכותרת היא הכריכים, שמוגשים בחלה של שבת, עם מילוי לבחירתכם – אסאדו מפורק ורוטב צ’יפוטלה; שניצל עם מטבוחה וחצילים; ותבשיל בשר פיקנטי עם איולי לימון (כולם ב־48 שקלים).
רוטי: אחרי 22 שנה, מעדניית הקייטרינג מציעה משלוחים בלבד של אוכל ביתי, טרי ובריא. בתפריט: מנה עיקרית ושתי תוספות במחיר של 45 שקלים, בין היתר מוצעים צלי בקר ברוטב פטריות, כרעיים, קציצות עוף ברוטב סלרי, מפרום, מוסקה וממולאים.
דדה: אם הבנתי נכון (לא בטוח), פירוש השם דדה הוא אמא, ומתייחס לבת משפחה גיאורגית שמציעה אוכל אותנטי כפי שהכינה בקווקז. בין המנות: חינקלי (39 שקלים), חצ’פורי (41־35 שקלים), סלטים, בשרים ומנות ראשונות.
גומבה: מאחורי הרשת הזו עומד אמריקאי ממוצא איטלקי שאוהב לבשל ואוהב לאכול, בעיקר פסטות עם שלל רטבים וירקות, פיצות, לזניה, קנלוני, רביולי ועוד, ולקינוח – טירמיסו בצנצנת.
ברנרד: מתי אי פעם אכלתם כריכים הקרויים “קשקשתא” (שקשוקה עם צ’וריסוס, 36 שקלים) “איש הברזל” (כבד עם חרדל, 37 שקלים), “בוב מרלי” (חביתת קבנוס, 36 שקלים) ו”סבתא זפתא מכה בשניצל” (כלשונו, 39 שקלים)? יחד עם צ’יפס רגיל או צ’יפס בטטה, נראה שהפינה סגורה לצהריים.

מסעדת ברנרד (צילום: יעלי יצחקי)
מסעדת ברנרד (צילום: יעלי יצחקי)

Sakon Nakhon: רק באחרונה סגרו את האיים בתאילנד, אבל מי שמתגעגע יכול להתנחם לפחות במטבח התאי עם מרקים חריפים, פאד תאי (53 שקלים), קאו פאד קשיו (63 שקלים) וקארי צהוב או אדום (65 שקלים). לקינוח – בננה לוטי (32 שקלים).
דבוש: אין צורך להציג את השווארמייה הפופולרית שתמיד עמוסה בלקוחות רעבים. פיתה (37 שקלים) או לאפה (46 שקלים) עם שווארמה הודו, סלטים וממרחים, אמורות להוות פיצוי לכל שבוע המצות הזה. ואל תוותרו על טחינה ועמבה למעלה.
Deli Cream: מארז גלידה גדול (102 שקלים) או מארז יוגורט מוזלי גדול (120 שקלים)? ואולי בכלל אנחנו צריכים להמתיק את ההתבודדות עם בריאות – מארז קפוא של פירות בטעמים שתבחרו – אתם רק צריכים להוסיף את הנוזל (מים, חלב או מיץ) ולערבב במיקסר (23 שקלים).