סיפור עם בשר: למרות הסגר, עם ישראל לא נפרד מהמנגל

יום העצמאות נהפך לפיקניק הישראלי האולטימטיבי. השנה ניאלץ לחגוג אותו בתוך הבית, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על רוח החג. השף ויקטור גלוגר מציג: כך נהפוך את המרפסת לפארק הירקון

טליה לוין צילום: ג'רמי לדנר
ארוחת 'על האש' ליום העצמאות
ארוחת 'על האש' ליום העצמאות | צילום: ניר קיפניס
9
גלריה

את הפיקניק המסורתי או את ה"על האש", הסימן המובהק של החג, נעשה כולנו בגג, במרפסת, בחצר או בסלון הבית. לצורך העניין גייסנו את השף ויקטור גלוגר, שהיה מבעלי המסעדה המיתולוגית "קלואליס", והוא יצר את התפריט יחד עם עוזי פתאל, בעלי חברת קנקון המייבאת ומשווקת מוצרי בשר, דגים ופירות ים, שדאג לנו לחומרי הגלם המשובחים.

ביקשנו מוויקטור שייתן מתכונים גם לכמה תוספות, ואפילו למנות צמחוניות, לטובת הנמנעים מבשר, וכן שינסה לצלות את כל התקרובת על המנגל הבסיסי ביותר, זה מהפח עם רשת הנירוסטה, שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים ולהעמיד בפינת המרפסת.

מי שיש לו מתקן מקצועי יותר, עם רשת ברזל, יבורך. נוסף לכך, למי שבדק היטב בכל ארבע כנפות הבית ולא גילה אפילו מרפסת אחת שאפשר להבעיר בה אש בלי למסך את הבית בעשן, ויקטור מציע גם כמה מנות שהן “כמו על האש" ושאפשר להכינן בתנור או במחבת.

שף ויקטור גלוגר
שף ויקטור גלוגר | צילום: ניר קיפניס

נתח פיקניה

מקור השם "פיקניה" הוא בברזיל, ובעגת הקצבים כאן הוא מכונה גם “שפיץ צ'אך". הפיקניה נחשב לנתח קלאסי לצלייה. הברזילאים נוהגים לחתוך אותו לרוחבו, לארבע חתיכות שמשפדים וצולים. אנחנו נלך על שיטה שונה: נתחיל בתנור ונעבור לגריל, כדי לפשט את ההכנה.

קבב רומני

קבב בורי

זו מנה נהדרת עבור מי שנמנע מבשר, אך אוהב דגים. היא קלה יחסית למנות הבשר הכבדות ומתקשרת יפה עם סלטים כמו חצילים, טחינה ועוד. אפשר להכין אותה גם במחבת, אך טעם עשן המנגל ישדרג אותה פלאים.

קרה טלה בתנור

הכתר שבראש המנגל, מנה יפהפייה למראה, שתענג כל חובב בשר אמיתי. אפשר להכינה בתנור, אך כמה דקות של עשן מעל המנגל יעניקו לה גוון נוסף.

קרה טלה בתנור
קרה טלה בתנור | צילום: ניר קיפניס

פרגיות

האם ראיתם צלחת בשרים ישראלית שאינה כוללת פרגיות? מתכון קל ובטוח, שאהוב מאוד על ילדים ושלא צריך להיות קרניבור גדול כדי ליהנות ממנו. הסוד היחיד כאן הוא זמן התיבול של העוף. גם חצי שעה תספיק, אבל מי שיכול להניח אותו במשרה למשך כל הלילה שלפני, ירוויח טעמים עמוקים יותר.

פרגיות
פרגיות | צילום: ניר קיפניס

FIDEUA

מנה קטאלונית קלאסית. קדירת אטריות - או אם תרצו - פאייה של אטריות עם מרגז.

FIDEUA
FIDEUA | צילום: ניר קיפניס

צ’ימיצ’ורי

עגבנייה פרובנסאל

תוספת נאה לעין שתשדרג לא רק את מראה שולחן העצמאות שלנו, אלא גם תוכל לשמש כמנה עיקרית למי שנמנע מבשר.

עגבניות פרובנסאל
עגבניות פרובנסאל | צילום: ניר קיפניס

תפוחי אדמה "מדורה"

התוספת שתופסת הכי חזק: טעימה, כיפית ומתאימה לילדים, לצמחונים וגם למי שאוהבים את הבשר שלהם עם תוספת בעלת נוכחות לצדו.

חציל בלאדי בטחינה וסילאן

חציל בלאדי בטחינה וסילאן
חציל בלאדי בטחינה וסילאן | צילום: ניר קיפניס

להכנת הטחינה: לשים את הטחינה במיקסר עם השום, לטחון ולצקת את המים בהדרגה וגם את מיץ הלימון. להוסיף מלח ומים אם יש צורך. להכנת החצילים: דוקרים את החצילים במזלג מכל הצדדים וצולים היטב על המנגל או בתנור רותח.

רטטוי

רטטוי
רטטוי | צילום: ניר קיפניס

סירות פלפלים

מנה קלה ופשוטה, שאפשר בקלות לשדרג למנה חלבית עם תוספת גבינה בארוחות שאינן בשריות.

סירות פלפלים
סירות פלפלים | צילום: ניר קיפניס

מטבל רומסקו

את השאריות מהירקות שהכנו לשיפודים אל תזרקו לפח. שימו בתנור עם מעט טימין בטמפרטורה של 270 מעלות, ערבבו עם שמן זית, אגוזי לוז או שקדים, שתי שיני שום ופפריקה מעושנת. טחנו במג'ימיקס למטבל שמשתלב נפלא עם שיפודי הירקות.

תגיות:
על האש
/
יום העצמאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף