כעבור שעתיים מוסיפים שקית אבקת אפייה (לריכוך הגרגירים) ומבשלים למשך חצי שעה נוספת. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים הכל יחד בעזרת בלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את המרגז ומקפיצים. מורידים מהאש כעבור 2־3 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס דק. בצלחת רחבה, פותחים את מנת החומוס, במרכזה מניחים את התבשיל, עם כף מפזרים את העגבנייה המגוררת, מפזרים שקדים קלויים ומזלפים שמן זית.
* השם העברי הקדום לגרגיר חומוס הוא חמצה (במקור מהמילה חֻמֻּץ בערבית).
* החומוס הוא קטנייה עשירה בחלבון (10 גרם חלבון ל־100 גרם), יותר מביצה וחלב.
* גרגירי חומוס עשירים גם בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ, נחושת, מנגן וחומצה פולית החיונית לבניית דנ”א וחומצות אמינו.
* הצרכן הישראלי הוא צרכן החומוס הגדול בעולם, בישראל אוכלים מעל 30 אלף טון בשנה.
* בישראל מגדלים את רוב זני החומוס בגליל – זהבית, ירדן, בר, ברעם, יאיר ונריה – אשר פותחו בישראל בהתאם לתנאי מזג האוויר המקומי. הזנים קרויים על שם חוקריהם או קרובי משפחתם.