פרזנטציה יפהפייה וטעמים מפתיעים: ביקורת משלוחים למסעדת קורדרו

האריזות המוקפדות, שכמו עברו ביקורת של גורדון רמזי לפני צאתן מהמטבח של מסעדת קורדרו החדשה, נראו כמו משלוח מהארמון הנשיאותי, והטעמים בהתאם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סלט עגבניות במשלוח של קורדרו
סלט עגבניות במשלוח של קורדרו | צילום: יח"צ
4
גלריה

בתוך כל התוהו ובוהו האכזרי ששורר פה בחודשיים האחרונים, כל אחד מאיתנו גילה גם כמה צדדים חיוביים. היו מי שחיו בטירוף בעבודה, על ווליום גבוה, והחופשה שנכפתה עליהם גרמה להם להבין שלא הכל בחיים זה רדיפה אחרי כסף, ואולי אפשר להרוויח קצת פחות לטובת שלוות נפש; היו מי שהתחברו סוף סוף לילדים שלהם ובילו איתם זמן איכות (עד לרגע שבו כולם מיצו); והיו כאלה שסתם נהנו לשבת בבית ולא להתעורר מוקדם, לא להתאפר בכל בוקר, לא ללכת למכון הכושר ולא לראות בכל יום את פניו של הבוס המעצבן – כל אחד ותחושותיו הוא.

במסעדת קורדרו בנווה צדק בתל אביב מעולם לא ביקרנו. אחרי קריאה בתוצאות החיפוש בגוגל הבנו שהמקום הוקם על חורבותיה של בליני האיטלקית שכל כך אהבנו. קורדרו, אם הבנו נכון, היא מסעדה אירופית גבוהה, המעוצבת לתפארת ומגישה אוכל עילי, אז רשמנו לעצמנו לבקר בה אחרי הקורונה.

אם להסתמך על המשלוח שהזמנו ממנה, מובטחת לנו הנאה כשנבקר בה בפועל. קודם כל – האריזות. האוכל נארז בקופסאות קרטון קשיחות וממותגות, סגורות במדבקה ומגיעות מסודרות כאילו עברו ביקורת של גורדון רמזי לפני שיצאו מהמטבח. סלט העגבניות ממחיש את הכבוד שנותנים שם לכל מנה: זה בסך הכל סלט עגבניות (סליחה, אייל שני), אבל איזה ריספקט, יא אללה; וזה נמשך בהקפדה עם ריחות משגעים, פרזנטציה יפהפייה (בייחוד כשמדובר במשלוח) ובטעמים מפתיעים.

חריימה במשלוח של קורדרו
חריימה במשלוח של קורדרו | צילום: יח''צ

בימים אלה מוצעים משלוחי יוקרה זוגיים הכוללים מנות ראשונות, עיקריות, קינוח ובקבוק יין, במחירים 275־105 שקלים לאדם. אנחנו הימרנו על מארז זוגי חגיגי במחיר של 215 שקלים לאדם – סכום גבוה למנה המגיעה במשלוח, וסכום לא מבוטל גם לישיבה במסעדה. כשפתחנו את השקית הבנו את התמחור: זה לא משלוח מג’פניקה – זה משלוח מהארמון הנשיאותי; והוא לא מיועד ליומיום, אלא לזוגות שחוגגים יום נישואים ואין להם לאן לצאת, למי שחוגג יום הולדת בלי פאבים וחברים, או למי שחזר לעבודה אחרי חל”ת ארוך ורוצה להרים לחיים. לצערנו (או לשמחתנו), לא חגגנו דבר מלבד את היותנו בריאים. מבחינתנו זו סיבה מספיק טובה למסיבה ביתית אינטימית יוקרתית.

אז מה היה לנו שם? לראשונות קיבלנו לחם קינואה נהדר שנאפה במקום, טרי וחם, עם חמאה צרפתית רכה ועדינה, סלט בורגול עשיר וסלט עגבניות מושקע עם זיתי קלמטה ועשבי תיבול טריים. המנות העיקריות הפתיעו בכמות נדיבה ובמראה צבעוני עשיר: סלמון בוהק בוורדרדותו, אפוי ומעושן, לצד תפוחי אדמה אפויים, וחריימה מוסר ים בתוך אגם עגבניות חריף, שאותו חיסלנו מאוחר יותר עם הלחם. יחד עם הארוחה, כיאה לפירסט קלאס, מגיע בקבוק יין אדום או לבן לבחירה (750 מ”ל), דבר שמבטיח לכם לפחות דבר אחד – גם אם המצב בחוץ לא משהו, לפחות את הגל הזה עברתם בשלום, וזו סיבה מספיק טובה להרים לחיים.

חדשות האוכל

גלידת פינולי
גלידת פינולי | צילום: רם שנבל
טעם הגליל
טעם הגליל | צילום: אנטולי מיכאלו
תגיות:
אוכל
/
ביקורת מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף