עולם השוקולד מתפתח ומתרחב וצרכניו המושבעים כבר מכירים עינוגים מתוקים, כדוגמת פרלינים בוטיקיים, ואף משתתפים בסדנאות פיסול או הכנת ממתקים ומוצרים שונים משוקולד, בהדרכת שוקולטיירים בעלי שם (שוקולדאים, לפי האקדמיה ללשון עברית). בקיצור, יש תרבות שוקולד בישראל.
והוא אפילו בריא
שוקולד הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, והוא שילוב של מוצקי קקאו, סוכר ומרכיבים נוספים שמסייעים למסה להיות נוזלית יותר בהתכתו. עץ קקאו ממוצע מתחיל להניב פולים רק אחרי חמש שנים. עץ ממוצע מניב כ־2,500 פולי קקאו. ומה לגבי בריאות – תחום שמעסיק את רובנו ללא הרף בימים אלה? ובכן, מחקרים רבים מוכיחים ששוקולד, בפרט שוקולד מריר, הינו בעל סגולות רפואיות רבות. הוא תורם לשחרור אנדורפינים במוח ועל ידי כך הוא משרה תחושה טובה שמשפרת את ההרגשה ומסייעת להתגבר על דיכאון.
אכילת שוקולד מריר באופן קבוע בכמות קטנה, בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, עשויה להפחית את לחץ הדם באופן משמעותי ואף למנוע אי־ספיקת לב. בשוקולד מריר יש נוגדי חמצון רבים הנלחמים בהשפעה המזיקה של לחץ חמצוני על התאים השונים בגוף ונקשרים להגנה על הלב, הגנה מפני סרטן ומפני מחלות רבות נוספות.
ממותג השוקולד השוויצרי לינדט מביאים מעט היסטוריה על המוצר האהוב: בשנת 1502 יצא כריסטופר קולומבוס להפלגתו הרביעית לעבר העולם החדש והלא נודע בתקופתו. לאירוע שבו נתקל קולומבוס בקקאו יש ככל הנראה שתי גרסאות. האחת מספרת שקולומבוס עגן עם עובדיו באי גואנחה שליד הונדורס, שם התפתחו מיד יחסי מסחר. המקומיים הציעו לשלם לקולומבוס וצוותו בתרמילי קקאו, וכדי להמחיש את ערכם של הפולים הכינו הסוחרים משקה שוקולד. למרות שקולומבוס ויורדי הים שעמו סלדו מטעם המשקה, הם לקחו עמם לאירופה דוגמאות מהפרי המוזר. לפי הגרסה השנייה המתארת את מפגשו הראשון של קולומבוס עם הקקאו, במהלך מסעו להונדורס יירט קולומבוס סירה של תושבים ילידים, ובשלל שנלקח מהם היה גם שק מלא בפולי קקאו.
17 שנים מאוחר יותר, בשנת 1519, כבש הרנאן קורטז (ספרדי בעל צי של כלי שיט) את הממלכה שבשלטון מוקטסומה השני, מלך האצטקים, ובזז את אוצרותיו. קורטז שלח לספרד ספינות שופעות במזכרות מהעולם החדש. מלך ספרד קרלוס החמישי ומלכתו אהבו את משקה השוקולד, ומכאן והלאה החל המשקה להיות נפוץ במחוזות אחרים. משנת 1585 החלו לצאת משלוחים קבועים של קקאו מווראקרוס שבמקסיקו לסביליה בספרד. הספרדים למדו את טכניקת גידול העצים ועיבוד הפולים והיו הראשונים להוסיף סוכר למשקה השוקולד, לצורך כך נטעו מטעי סוכר במקסיקו ובהאיטי. הספרדים גם ידעו להעשיר ולגוון את טעמו של המשקה בהוספת קינמון, שקדים ואגוזי לוז.