חשבו על זה בעצמכם: אם אחד המאכלים הפופולריים בעולם מבוסס על יוגורט ומלפפון (צזיקי), מדוע גלידה ועגבנייה לא יכולות להשתלב יחד? הגלידה החדשה, מבית מדרשה של רשת לג'נדה בעלת 20 הסניפים, היא המצאה כל כך הזויה, כל כך גאונית, כל כך כזו שאייל שני היה שמח להמציא אותה – שהיא חייבת להיות או מדהימה או מיותרת. אנחנו שמחים להיות אלו שמבשרים על מדהימותה.
ברשת מציעים טעמים מאתגרים נוספים, כמו גזר ותפוז (אתם שותים את זה, למה שלא תלקקו את זה?), פאי גבינת תאנים ואגוזים, מנטה עם שוקולד מריר, ולימון עם שוקולד לבן. השאלה היחידה היא האם יש לכם אומץ.
ובאמת, למה מי שמתעמל במכון כושר בעקביות, אוכל סלט עוף בצהריים ושותה רק מים יוותר על גלידה? ברשת אניטה התל־אביבית משיקים גלידות הכוללות יותר מ־10 גרם חלבון וארבעה גרם שומן. אם להשוות ליוגורט ההוא עתיר החלבון שאתם אוכלים – הנתונים לא ממש רחוקים.
והטעם? טעים כמו כל גלידה אחרת ברשת. במילים אחרות, לא מרגישים שמדובר בגלידה מאוזנת בערכים תזונתיים, ובכל אופן, גם ילדים, שבדרך כלל קשה לעבוד עליהם, בלעו אותה כמו גלידה רגילה וביקשו עוד. בין הטעמים בקולקציית החלבון: תות שדה טרי, פסיפלורה מנגו, ספירולינה ירוקה וקפה לאטה.
השנה מתחדשת הרשת בכמה טעמים חדשים, בהם בייגלה בגבינת שמנת וגלידת מלבי – כאשר גם הסירופ מיוצר במקום. עוד ניתן להשיג בסניפי גלידת אנדרי שלל קינוחים, בהם פנקייק עם גלידה, ברד תות עם גלידה אמריקאית, מלבי פרווה בתוספת סירופ מלבי, קרפ בתוספת שוקולד לבן או חום, אורז עם חלב, גלילית עם גלידה ופרוזן יוגורט.
לא הכרנו אותה עד כה, ואנחנו כל כך שמחים שהצטלבו דרכנו: "קולינאריק", הכוללת שני סניפים (בקריית אונו ובחיפה), היא רשת מעדניות יוקרה שמציעה, לצד נקניקים וגבינות בוטיק, לחמים, דגים ופירות ים, אלכוהול, מוצרי מזווה ועוד – גם מנות גורמה לאכילה בבית. ולעזאזל, כמה שזה טעים.
קחו לדוגמה את מנת הבקר: בקופסה שהזמנו קיבלנו רצועות בקר (ביף סטרוגנוף) מוקפצות עם פטריות שמפיניון טריות ובצלים, ברוטב שמנת עשיר עם נגיעות מלפפון כבוש ופטרוזיליה קצוצה. כמה עושר, כמה טעמים - והכל בתוך קופסה סטנדרטית. חובבי האוכל היהודי יתענגו על לשון בקר נימוחה טבולה ביין ושורשים עם פטריות שמפיניון, או על תבשיל של אורז עם קוביות בקר, גזר, בצל וכמות נדיבה של שום.
כך או כך, אתם מוזמנים לחגוג פסטיבל של אוכל מהיר שמציע בשבוע הקרוב מנות ייחודיות שיוגשו לצד פפסי מקס, בהן פיצה פיל עם שלל ירקות בצבעי הגאווה, נקניקיית צ'וריסוס ורודה של פרנק, המבורגר טלה בלחמניית סלק ורודה של עד העצם ועוד (פרטים באתר פפסי מקס).