רוק אנד רול
לפעמים אנחנו מודאגים מהתזונה של הקטנות. נכון, אנחנו מקפידים שלא יאכלו יותר מממתק אחד ביום, אבל כל יתר התזונה שלהן אחידה וסובבת סביב אותם מאכלים - פסטה, שניצל, צ’יפס, טוסט עם קוטג’, פיתה עם גאודה. מהפירות הן אוכלות רק תפוח אדום (אחת מהן) ותפוח ירוק (השנייה); הראשונה, אחרי מריבות, מוכנה לאכול מלפפון, השנייה רק עגבנייה. וזהו. השאיפה שלנו לשכנע אותן להעז ולטעום טעמים חדשים נתקלת באופן קבוע בחומה בצורה. דגים, קציצות, סושי או – השם ישמור – קולרבי, הם פנטזיה קולינרית, שכנראה לא תתממש עד שיגיעו לגיל 18.
לכן כה שמחנו לקבל את ג’פניקידס - ערכת הכנת סושי לילדים של רשת ג’פניקה, בשיתוף אתר Coverme של נטלי דדון. בדמיוננו ראינו את הבנות מגלגלות, מקשטות ולבסוף אוכלות את מה שבישלו. איך זה נגמר? עוד דקה נשוב.
דדון, מלבד היותה אושיית אינסטגרם עם כ־750 אלף עוקבים (שבעבר אף נבחרה לאחת המשפיעות ביותר ברשת על נשות ישראל) ואשת עסקים פיקחית ורגישה, היא קודם כל אמא. מי שעוקב אחרי הדפים שלה ושל בנה, יכול בקלות לחוש את האהבה האינסופית שהיא מרעיפה על בני משפחתה ואת האמהות הטוטאלית, כך שהיא מבינה איך מדברים לילדים ומה מעניין אותם.
וזה בדיוק מה שהיה צריך כדי להפוך את הסושי למשחק. הערכה כוללת אורז, אצות, רטבים, כלי עבודה ושאר אלמנטים ההופכים את החוויה לכיפית במיוחד (את הדגים והירקות צריך לרכוש בנפרד). והתוצאה: לא תאמינו, אבל הסושי הראשון שהבנות אכלו הוא בזכותה. מעכשיו, בבית משפחתנו ייקרא הרול בשם “דדון”.
רומנטיים בבית
המארז מכיל יותר מ־900 גרם של מגוון בשרי פרימיום: נקניקייה בדואית מגולגלת, שנראית כמו סוכרייה על מקל ומתובלת היטב, נתחים דקים של ואגיו משובח, פילה סטייק אדום ועסיסי ואנטרקוט. כל הבשרים מגיעים מהקצב המוערך חינאווי, דור שלישי למשפחת קצבים יפואית. להשלמת החוויה מצורף בקבוק יין אדום MAESTRO ITALIANO PRIMITIVO, ביבוא של אקרמן, וכן טחינה ארציאלי, שחומרי הגלם שלה נטחנים באבן ריחיים באופן מסורתי באילת, מלח שחור מעושן וצנצנת צ’ימיצ’ורי.
אופציה מטריפה לחגיגה של על האש בסגנון ביתי, עם או בלי הילדים. כל שנשאר לכם הוא לדאוג למתנות זה לזה, וסגרתם את הפינה.
חדשות הטבעונות
עד כמה הפיצה הטבעונית החדשה של פאפא ג’ונס טעימה? הזמנו פיצות לערב בנות – אחת טבעונית, השנייה רגילה - והנחנו לפניהן את שני המגשים בלי לגלות להן כלום. הן טעמו ושאלו אם מדובר בשני סוגי גבינה שונים. התחמקנו מלענות, חיכינו שיחסלו את שני המגשים. בסוף שאלנו איזו טעימה יותר לדעתן. שתיים בחרו בפיצה הרגילה, שתיים בחרו בטבעונית. כשהוסבר להן שטעמו פיצה שאין בה טיפת לקטוז אחת, נדהמו. וזו המחמאה הגדולה ביותר שאפשר לתת.
בסדרה הטבעונית של הרשת יושקו מוצרים נלווים כמו אצבעות גבינה טבעוניות עם רוטב פיצה (21.90 שקל), צ’יזי רול טבעוני - בצק פריך אפוי בתנור, מגולגל עם תערובת גבינות טבעוניות (29.90 שקל) ועוד. הפיצה הגדולה, עם מנה טבעונית ושתייה, עולה 85 שקלים.
מסר ממלבס
תל אביב, כצפוי, היא העיר שבה תושבים מעניקים יותר מתנות טבעוניות זה לזה מאשר בכל עיר אחרת. 39% מרוכשי המתנות הטבעוניות באתר BUYME, למשל ארוחה טבעונית במסעדה, הם מהעיר ללא הפסקה. אבל מיהי העיר “הטבעונית” השנייה?
ובכן, הפתעה: 27% מרוכשי המתנות הטבעוניות באתר הם תושבי אם המושבות, ואחריה אוחזות במדליית הארד בצוותא ירושלים וגבעתיים, עם 12%. את חמש הגדולות סוגרת ראשון לציון, עם 10% בלבד. אגב, שווי מתנה טבעונית ממוצעת עומד על כ־250 שקלים, שזה, תודו, אחלה מתנה.