השבוע בחרתי להכין פוקצ'ה - לחם מהמטבח האיטלקי שאני כל כך אוהבת; זהו לחם פשוט להכנה, שאינו זקוק למשטח לבנים לאפייה מוצלחת. הבצק נפלא ויוצר לחם משגע, בעל גוף קל ומעטפת פריכה. אומנם מדובר בסך הכל בלחם שטוח שנאפה בתנור, אבל מגוון האפשרויות שגלומות בפוקצ'ה הופך אותה למלכת הפחמימות של השולחן. בזכות הבצק הגמיש של הפוקצ'ה ניתן לעצב את הלחם בצורות שונות: פוקצ'ות אישיות, בינוניות, גדולות או מוארכות.
ניתן להסתפק בהכנת סוג אחד של בצק, ואליו לצרף תוספות מעניינות או שילובים מיוחדים, אשר יוצרים תחושה של שפע ועושר רב על השולחן. אם צריך לחשוב על חיסרון שיש בבצק הזה, זוהי העובדה שצריך להגישו מיד לאחר האפייה ולאכול אותו בעודו חם ומתפצפץ.