לרגל יום הטבעונות הבינלאומי: 6 הצעות קולינריות לטבעונים, ולא רק

ישראל נחשבת לאחת המדינות הידידותיות לטבעונים, עם היצע גדול ומגוון של מוצרים. המסעדות מציעות מנות טבעוניות ומושחתות כמו המבורגר, פיצה, סושי וגלידה, שלא מביישות את המקור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוס אוראו טבעוני של "גולדה"
מוס אוראו טבעוני של "גולדה" | צילום: my social
6
גלריה

הרשת מציעה את ה-Sensational by Garden Gourmet, המבורגר טבעוני חדש המבוסס על חלבון סויה וחיטה. להמבורגר טעם ומרקם של בשר אמיתי .

ניתן להשיג בסניפי "סוסו אנד סאנס" (מלבד דיזנגוף ורוטשילד בתל אביב).

מחיר לבודד: 59 שקלים, לארוחה: 69 שקלים.

הסדרה הטבעונית עשויה עם גבינה טבעונית 100% מהצומח, ללא סויה, ללא שומן טרנס, ללא לקטוז, ללא כולסטרול, מועשרת בסידן ובסיבים תזונתיים. בסדרה הטבעונית ניתן לקבל את הפיצות מהבצק הטרי הפריך, רוטב העגבניות המשובח והמקורי מארה"ב ומעל גבינה טבעונית טעימה במיוחד אשר זכתה לשבחים רבים במבחני טעימה, וגם: אצבעות גבינה טבעוניות - עשויות מבצק הטרי ומעל גבינה טבעונית טעימה, מוגשות לצד רוטב פיצה, ו/או צ'יזי רול טבעוני - בצק פריך אפוי בתנור, מגולגל עם תערובת גבינות טבעוניות ומוגש לצד רוטב לבחירה.

רוטב השום המפורסם של 'פאפא' המתובל באופן ייחודי וסודי גם הוא טבעוני.

https://papajohns.co.il/

גלידות טבעוניות על בסיס חלב קוקוס, סויה, חמאת קקאו, טחינה ועוד, מחומרים טבעיים בלבד.

בין הטעמים: סויה עוגיות קרמל, סורבה חלווה, מוס אוראו, לימונצ'לו, תות, מלון, מנגו ואננס, תפוח ירוק, פטל ועוד.

https://www.anita-gelato.com/flavors/#Vegan

https://www.goldaglida.co.il/collections/vegie/


גלידה טבעונית של ''אניטה''
גלידה טבעונית של ''אניטה'' | צילום: my social

גלידת תות טבעונית, ''גולדה'', ''אניטה''
גלידת תות טבעונית, ''גולדה'', ''אניטה'' | צילום: my social

יהונתן שרביט, יועץ קולינרי ומייסד מסעדת "באלי בורגרס", מספר כי "בשנים האחרונות מספר הטבעונים בארץ עלה משמעותית ובהחלט ניתן להרגיש את העלייה בביקוש לאוכל טבעוני וצמחוני במסעדות. בכלל, המודעות לאוכל בריא עלתה לא רק ממקום אידיאולוגי או רגישות כזו או אחרת".

לדבריו, "יותר ויותר לקוחות שואלים ומבקשים אוכל טבעוני. 'באלי בורגרס' פתח את סניפו הראשון בפארק המדע ברחובות ועובד כרגע כמו כולם בשירות משלוחים בלבד. התפריט שלנו מצומצם באופן יחסי וכולל בתוכו שבע קומבינציות של המבורגרים בלחמניות בריוש עם קראסט צבעוני בטעמים שונים – מתוכם שניים צמחוניים/ טבעוניים (30% מהתפריט). בנוסף, לאור הביקוש אנחנו עובדים בימים אלו על שניצל תירס הום-מייד שיגיע גם הוא בתוך אחת מהלחמניות שלנו בתוספת טופינגס מוטרפים.

בזכות העלייה העולמית בביקוש לתחליפי בשר, גם השוק הזה הלך והתשדרג פלאים וכולם נהנים מזה. אנחנו משתמשים בביונד מיט מן הצומח ובפטריות פורטבלו שאנחנו צולים על הגריל. בזכות חומרי הגלם האיכותיים גם ההמבורגרים הטבעוניים יוצאים 'ג'וסיים' ומושחתים – ממש כמו ההמבורגרים הבשריים".

https://baliburger.co.il/

טל אלמליח, שף ראשי ומנכ"ל רשת "קנסאי סושי שף": "השנה היא 2020, כ-5% מהישראלים מחשיבים את עצמם כטבעוניים, מסעדות שלא מציעות מנות טבעוניות בתפריט הפכו למיעוט. גם אנחנו ב'קנסאי', שמביאים ללקוחותינו את המטבח היפני, עושים שינויים ואדפטציות שיתאימו לחיך הישראלי. הסושי הטבעוני הוא אחד מהמוצרים היותר מבוקשים שלנו. בשנה האחרונה הרחבנו את תפריט המנות הטבעוניות – הרחבנו את קטגוריית ה'טבעוני' בתפריט הסושי, שינינו את המרקים שלנו שיתאימו גם לטבעונים ואפילו החלפנו את האטריות במנות הנודלס שלנו לאטריות חיטה במקום אטריות ביצים, כדי שכולם יוכלו ליהנות באופן שווה".

 ווג'י קדאיף רול, ''קנסאי סושי שף''
ווג'י קדאיף רול, ''קנסאי סושי שף'' | צילום: גל זהבי

לדברי אלמליח, "השימוש בירקות טריים וחומרי גלם מיוחדים כמו קדאיף, דפי סויה צבעוניים, קרם לימון כבוש, אפונת וואסאבי ועוד, הופכים גם את הסושי הטבעוני שלנו למנה ממכרת שאי אפשר להפסיק לאכול.

לפי התחזיות שלנו והעלייה במספר הטבעונים בשנים האחרונות, אנחנו צופים כי הביקוש לאופציות טבעוניות ימשיך לעלות ואנחנו כמובן נמשיך לחדש ולהתחדש לפי בקשת הלקוחות שלנו".

https://kansai.co.il/

תגיות:
אוכל
/
טבעונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף