מה הכי כדאי לאכול ולשתות שיהיה לנו חם בחורף? | מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה מדוע בעצם אנחנו רעבים יותר בחורף? ושיתפה ברעיונות למאכלים שיכולים לעזור: "הגוף מחמם את עצמו באמצעות פעולת העיכול"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
סיר מרק
סיר מרק | צילום: פסקל פרץ-רובין

שוקו חם: כפית קקאו, סוכרלוז, מים רותחים ומעט חלב – לא צריך לספור כי זה כמו נס קפה, רק בלי הקפאין. ריח של שוקולד, שתיה משביעה וכיפית בין הארוחות.

פשטידת גבינות וירקות – במקום מנת הגבינה או במקום הביצה בארוחה אפשר להכין פשטידה מפנקת כמנה חמה ומשביעה יותר, המכילה את חומרי המוצא לסרוטונין.

ירקות בתנור – במקום סלט ירקות, אפשר לשים על התבנית כרובית, גזר, דלעת, חציל, זוקיני, גמבה... וכל ירק אחר, להעמיס תבלינים כמו אורגנו, פפריקה, שום, ספריי שמן חופשי.

סיידר חם: אפשר לחמם מיץ תפוחים דיאטטי (שמכיל סוכרלוז בלבד) והתפנק בין הארוחות. משביע וכיפי ב-16 קלוריות בלבד לכוס.

טוסט: במקום ארוחת ביניים או במקום הלחם בארוחה, 2 פרוסות הלחם הקל עם גבינה צהובה דקה (אפשר 28%), קצת בולגרית חמישה אחוז, כפית פסטו, קצת רסק עגבניות, שלושה זיתים, אורגנו ופרוסת עגבנייה. טוסט חם ומושלם בפחות מ-150 קלוריות.

כוס גרגרי חומוס כנשנוש: גרגרי חומוס מכילים כמות גדולה של טריפטופן ממנו מיוצר הסרוטונין במוח. התפיחו, בשלו, תבלו במלח, פלפל שחור ולימון. כוס גרגרי חומוס מכילה 100 קלוריות בלבד ונחשבת לנשנוש חלבוני.

תגיות:
חורף
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף