כיצד תהפכו את הלחם הישן למנה טעימה ונהדרת?

נותרה לכם חלה לא טרייה מיום האתמול? בעזרת מעט עשבי תיבול, ממרחים אהובים וגבינה קשה – תוכלו להפוך אותה למאפה טעים ומפתיע

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
החלה המיוחדת של פסקל
החלה המיוחדת של פסקל | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

הפעם נותרה לי חלה שלמה. תחילה חשבתי לעטוף אותה היטב ולהכניסה למקפיא, אך לבסוף החלטתי להפוך אותה למאפה טעים ומפתיע שאגיש בארוחת הערב. פתחתי את המקרר, בדקתי שיש מספיק עשבי תיבול, מטבלים אהובים וגבינות קשות ויצאתי לדרך.

טיפסקל

אפשר להחליף את עשבי התיבול לפי טעמכם ולשלב סוגי בצלים שונים כמו בצל סגול, ירוק או יבש. גם את הממרחים והגבינות אפשר לגוון. אגב, אפשר גם להשתמש בגבינה שמנה ולמרוח אותה.

מאפה מחלה של אתמול

החלה המיוחדת לפני האפייה
החלה המיוחדת לפני האפייה | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. חותכים את החלה בסכין משוננת חתכים אלכסוניים לא עמוקים, בערך 3־4 סנטימטרים לתוך החלה. יש להקפיד לא לשמור את החלה שלמה. החתכים ייעשו בצורת רשת שתי וערב, במרחק של 2־3 סנטימטרים בין החתכים.

3. מורחים את ממרח הפסטו, העגבניות המיובשות והזיתים הקצוצים בחריצים שנוצרו בחלקה העליון של החלה. מניחים את יריעת האלומיניום על משטח עבודה. עליה מניחים את נייר האפייה, ואז מסדרים בזהירות את החלה. מורחים היטב את בלילת השום, הפטרוזיליה שמן הזית והחמאה המומסת בין החריצים ועל פני החלה לאורכה ולרוחבה. בוזקים מלח ופלפל. את גבינת הפרמזן דוחפים בחריצים ומשאירים בצד כחצי כוס לפיזור על פני החלה. עוטפים את החלה בנייר האפייה ורדיד האלומיניום כמו חבילה. אופים בתנור במשך 15 דקות.

4. פותחים את רדיד האלומיניום ומפזרים על פני החלה את יתר הגבינה. מחזירים להמשך אפייה בתנור עד שהגבינה נמסה, והחלה משחימה והופכת לפריכה. מגישים מיד כל עוד המאפה חם.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
פסקל פרץ רובין
/
מתכונים קלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף