מרכיבים:

לבצק:
600 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים יבשים
15 גרם סוכר לבן
380 מ"ל חלב
12 גרם מלח
מעט קמח סולת

לחצ'פורי:
1 גביע גבינת קוטג'
100 גרם מוצרלה מגורדת
150 גרם גבינה בולגרית מגורדת
1 ביצה
שלושה חלמונים לכל פיצה

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה - קמח, שמרים וסוכר ומערבלים דקה. מוסיפים את החלב ואת המלח ומפעילים לחמש דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.

2. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ונותנים לבצק לנוח חצי שעה. אחרי חצי שעה לשים מעט בידיים, ושוב שולחים את הבצק לחצי שעה מנוחה. שוב לשים בידיים, ושולחים את הבצק לשעה מנוחה. לשים בידיים בפעם האחרונה ומחליקים את הבצק במעט שמן זית.

3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, עטופה היטב בניילון נצמד, ושולחים למקרר ל־24 שעות התפחה.

4. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור ומקמחים את הכדור מעט. מניחים על תבנית את כל הכדורים ומכסים להתפחה אחרונה של שעה. בינתיים מחממים את התנור בחום הכי גבוה, עם אבן שמוט בתוכו. לוקחים נייר אפייה, שמים מעליו כדור בצק ומשמנים אותו מעט בשמן זית. בעזרת הידיים פותחים אותו לצורה עגולה.

5. מרימים את הבצק ומפזרים סולת בתחתית הבצק. משטחים את הבצק על נייר האפייה. כך עושים עם יתר הכדורים.

6. מערבבים בקערה קוטג', מוצרלה, בולגרית וביצה. מורחים מעל הפיצה ומכניסים לתנור עד ששולי הפיצה משחימים (10־12 דקות). שתי דקות לפני שמוכן, מוציאים את הפיצה, מזיזים מעט את הגבינות בעזרת כף ליצירת שקע ושופכים פנימה את החלמון. עושים עוד שקעים ושופכים את שאר החלמונים. 

מתכון של efigreen123@