גם השנה יציינו מיליוני אוהבים ברחבי העולם את יום האהבה הבינלאומי ב-14 בפברואר. רק שהשנה – ללא מסעדות ופאבים ועם מגבלות על בילוי והתקהלות. נשארה לנו רק האופציה היחידה השפויה - לחגוג בבית, לפתוח בקבוק יין ולבשל משהו שאוהבים. ומי לא אוהב פיצה? לכבוד יום האהבה הפיצה הבינלאומי שצויין השבוע, קבלו שלושה מתכונים לפיצות שיחממו לכם את הלב.

פיצה בצורת לב

לבצק:
* 250 מ"ל מים פושרים
* 2 כפיות שמרים יבשים
* 500 גרם קמח 
* 2 כפות שמן זית כתית מעולה
* 2 כפיות מלח

לרוטב:
* 2 כפות שמן זית כתית מעולה
* רוטב עגבניות (חלק או מחית)
* מלח ופלפל לפי הטעם
* 1 כפית בזיליקום יבש 
* 1 כפית אורגנו יבש
* שום כתוש

לטופינג:
* 300 גר' גביננה מגוררת (עדיפות למוצרלה)
* עגבניה טריה חתוכה לסליסים דקים
* עלי בזיליקום שלמים
* זיתי קלמטה ללא גלעין 
* או כל תוספת אחרת שאוהבים

פיצת וולנטיין בצורת לב (צילום: סטודיו TEKA)
פיצת וולנטיין בצורת לב (צילום: סטודיו TEKA)

ציוד מיוחד:

אבן פיצה, מומלצת מאוד.

הוראות הכנה

  1. מזגו את המים החמים לקערת מערבל מזון, פזרו את השמרים והניחו להם להתמוסס במים במשך 5 דקות. לאחר 5 דקות ערבבו את המים עם השמרים -  פעולה שתייצר קצף שמעיד על כך שהשמרים פעילים וחיים. הוסיפו את הקמח וערבבו לתערוכת אחידה. הוסיפו את שמן הזית ולבסוף את המלח, ולושו במהירות נמוכה לפחות במשך 8 דקות, רצוי 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ודביק מעט. במידה ואין לכם מיקסר, תוכלו לערבב את החומרים יחד וללוש אותם ידנית, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע. אם התערובת דלילה מידי ניתן לבזוק מעט קמח.

  2. מרחו שכבה דקה של שמן זית על החלק הפנימי של קערה גדולה, והפכו את קערת הלישה עם הבצק מעל הקערה המרופדת בשמן על מנת שבבצק יגלוש לקערה המשומנת להתפחה. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה. 

  3. בשלב זה תוכלו לבחור כמה זמן תרצו שהבצק יתסס ויתפח. תסיסה איטית (24 שעות במקרר) תביא לטעמים מורכבים יותר בבצק. אפשרי גם לבחור בתסיסה מהירה של מינימום 4 שעות במקום חמים ובלי רוח (אפשר להשאיר בתוך תנור כבוי).

  4. כעבור 4 שעות חלקו את הבצק ל- 3 כדורים, ותנו לו התפחה נוספת של שעה בתנור סגור. לאחר שהבצק תפח, רדדו אותו למשטח דק וחתכו בצורת לב. 

  5. בקערה ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, צבעו את הבצק בשכבה דקה של רוטב והכניסו לחלק התחתון של תנור האפיה שחומם מראש לחום גבוה, ל 5-10 דקות עד שהבצק אפוי. כשהבצק אפוי הוציאו את הפיצה מהתנור שימו שכבה נדיבה של רוטב, גבינה ותוספות והחזירו לחלק עליון של התנור ל-10 דקות נוספות  או עד שהגבינה נמסה

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

פיצה קלאסית משגעת

מרכיבים לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח. (750 גרם)
  • 1 וחצי כוסות מים חמים. 
  • 1 כף שמרים.
  • 1 כף סוכר לבן.
  • כפית שמן זית /שמן קנולה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית מלח שום / מעט אבקת שום.
  • נייר אפייה. 

רוטב עגבניות: השתמשו ברוטב מוכן הנמכר ברשתות בפחיות. הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.

תוספות: מוצרלה מגורדת/ תערובת של גבינות/ זיתים/ עלי בזיליקום/ פלפלים ירוקים קצוצים/ עגבניות שרי/ פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. 

פיצה ביתית קלאסית (צילום: יח''צ)
פיצה ביתית קלאסית (צילום: יח''צ)

אופן הכנת הבצק: שימו את המים, הסוכר והשמרים בקערה, ערבבו והניחו בצד למשך 5-7 דקות עד בעבוע. ואז הוסיפו את השמן, המלח והשום והוסיפו באיטיות את הקמח תוך כדי ערבוב. אם הקמח דביק מידיי הוסיפו עוד קמח והמשיכו ללוש במשך 5-8 דקות עד שהבצק חלק. חלקו את הבצק לכמות הפיצות הרצויות. פזרו מעט קמח על נייר האפייה ורדדו את הבצק לעיגול שלא יצא מדף האפייה. 

אופן הרכבת הפיצה: כוונו את התנור ל-180 מעלות וחממו את תבנית האפייה למשך 20 דקות. העבירו את נייר האפייה עם הבצק למגש החם ועליו מירחו את רוטב הפיצה, גבינת מוצרלה מגורדת ותוספות על-פי טעמכם האישי. הכניסו את הפיצה לאפייה בתנור למשך 12-15 דקות . בסיום הוציאו את הפיצה והניחו על קרש חיתוך! חתכו למשולשים ותהנו!

המתכון באדיבות מותג הוסטס לכלים חד פעמיים ומוצרי בישול ואפיה

פיצה לבנה עם מסקרפונה, פטריות ופרמזן

מרכיבים לבצק:

  • 1/2קילו (500 גרם) קמח לבן
  • 2 וחצי כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • כף סוכר
  • כוס ורבע מים
  • חצי כף מלח

לפטריות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 חבילות פטריות פורטבלו/ שמפניון (אפשר לשלב), חתוכות לפרוסות עבות
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • מלח, פלפל שחור
  • עלים מ-3 ענפי טימין (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "קולקשן"
  • 4  כפות חלב 3% "תנובה"
  • 1/2 כוס פתיתי פרמזן "קולקשן"
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • מלח, פלפל שחור

לציפוי:

  • 300 גרם פתיתי מוצרלה "קולקשן"

להגשה:

  • פתיתי פרמזן

פיצה לבנה (צילום: דור משה)
פיצה לבנה (צילום: דור משה)

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ-2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים/קמח). מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.

  2. להכנת הפטריות: במחבת גדולה מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות וצולים אותן עד שהן מעט מזהיבות. מוסיפים את השום, מלח, פלפל וטימין. ומקפיצים כ-3 דקות נוספות.

  3. להכנת הרוטב: טורפים היטב את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד.

  4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים את תבנית התנור כשהיא הפוכה, בשליש התחתון של התנור. 

  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים על נייר אפייה חצי מהבצק לעיגול דק ומורחים עליו רבע מכמות רוטב. מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה ומניחים אותו בזהירות על תבנית התנור. מומלץ להניח את הפיצה עם נייר האפייה על מגש פיצות / קרש חיתוך לצורך המעבר. 

  6. אופים כחמש דקות, מוציאים בזהירות ומורחים רבע נוסף מכמות הרוטב. מפזרים את המוצרלה ומעליה מפזרים את הפטריות. אופים במשך עשר דקות, עד שהבצק שחום והגבינה זהובה. 

  7. אופים באותו אופן את הפיצה השנייה. אם רוצים, ניתן לפזר פתיתי פרמזן על הפיצה האפויה.

המתכון באדיבות דור משה מחברת השף הלבן