בכל פעם אני מופתעת מחדש כאשר מגיעות אליי בקשות למתכונים להכנה והגשת תפוחי אדמה. הרי זה כל כך קל. כנראה בגלל העובדה שהילדים נמצאים בבית, אתם מחפשים מתכונים מהירי הכנה שהם יאהבו. כהרגלי, אני מנסה להיענות לבקשות הספציפיות שלכם.

לפעמים הפשטות גוברת על הכול. כפי שתראו היום. שלוש שיטות הכנה מייצרות שלוש מנות שונות במרקמן ובטעמן. תפוחי אדמה אפויים - הכי פשוט, הכי מהיר ובעיקר טעים.

בחלק מהמנות יש לבשל את תפוחי האדמה בישול ראשוני עד ריכוך חלקי. בתום הבישול מסננים היטב את הנוזלים, בוחרים באחת מהדרכים המוצעות כאן ומקבלים תפוחי אדמה נימוחים מבפנים ופריכים מבחוץ, כאשר טעם האורגנו או התימין הופך אותם לחביבים על הילדים. 

למתכונים המלאים של פסקל פרץ-רובין לחצו כאן

תפוחי אדמה אפויים בשלוש גרסאות

החומרים (ל־6־4 מנות)

גרסה א'

  • אין צורך בבישול ראשוני של תפוחי האדמה
  • 1 שקית תפוחי אדמה קטנים חצויים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4־3 גבעולי אורגנו, תימין או רוזמרין, טריים
  • 1/2 כוס שמן זית

גרסה ב'

  • מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי במשך 20 דקות, מסננים ושוטפים במי ברז
  • 6־4 תפוחי אדמה מתאימים לאפייה (לבנים) חתוכים לאורכם לרבעים
  • מלח גרוס
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו מיובש
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול
  • 1/4־1/2 כוס שמן זית

תפוח אדמה (צילום: פסקל פרץ-רובין)תפוח אדמה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גרסה ג'

  • מבשלים את תפוחי האדמה בישול חלקי במשך 20 דקות, מסננים ושוטפים במי ברז
  • 5־6 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לאורכם
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפלת חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/3 כוס שמן זית

תפוחי אדמה (צילום: פסקל פרץ-רובין)תפוחי אדמה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

לגרסה א' - שוטפים ומקרצפים היטב את תפוחי האדמה (לא קולפים) וחותכים לחצי. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בקערה, מוסיפים את עלי התימין (או הרוזמרין או האורגנו), בוזקים מלח ויוצקים שמן זית בנדיבות תוך ערבוב, עד לציפוי של כל תפוחי האדמה. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים כך שלא יחפפו בתבנית.

לגרסה ב' - בוזקים על תפוחי האדמה מלח גס, פלפל שחור ומפזרים מעל את האורגנו ותערובת עשבי התיבול. מזלפים שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב כך שהשמן והתבלינים יצפו היטב את תפוחי האדמה בשכבה אחידה.

לגרסה ג' – מניחים את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים.

מעבירים את תפוחי האדמה בגרסה הנבחרת לתבנית אפייה, מכסים בנייר אפייה ומעליו סוגרים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ואופים במשך כ־30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות, מסלקים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים עוד 20 דקות או עד לקבלת גוון חום זהבהב עד שחום.