רך, טעים ונימוח בפה: האסאדו שהפך לחטא של פרופ' רפי קרסו

הרופא המומחה של 103FM סיפר למאזיניו כי הוא חובב של "חטאי אוכל", ומדי פעם הוא אוהב להתפנק - וכשהוא עושה את זה, הוא נוהג להגיע ל"מעשנת של ניסן" כדי לאכול אסאדו. כל מה שאתם צריכים לדעת על המקום

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המסעדה האהובה על פרופ' רפי קרסו
המסעדה האהובה על פרופ' רפי קרסו | צילום: פרופ' רפי קרסו
2
גלריה

"אני רוצה לקחת אתכם למקום קסום ואפילו לא משמין - 'המעשנת של ניסן'", פצח קרסו את דבריו. "זהו 'פוד-טראק' שנוסד לפני כ־12 שנה, מעשנת עם בשר נהדר, שם אני אוהב לאכול את האסאדו שלהם. הבשר מפורק יפה לאחר שניקו ממנו את כל שרידי השומן, והשאירו רק בשר רך, טעים, נימוח בפה ובכמות גדולה. כריך האסאדו שלהם שנקרא אסדאו בריוש עולה של 60 ש', ואם רוצים ניתן להוסיף 8 ש' לשתייה קלה או 15 לשליש בירה מהחבית".

"הבריוש מלווה בסלט או בירקות טריים טריים שמתפצחים לך בפה, החסה רעננה ונשברת מרוב טריות, העגבניה נחתכה לפחות בשנייה האחרונה, וכך גם טבעות הבצל הטרי והרטבים שניתן להחליט כמה ואיך להוסיף", סיפר קרסו למאזיניו. "מגיעה מנה יפה ונאה של טוגנים, שהם שחומים, קריספים בחוץ ורכים מבפנים, שנעשו כפי שצ'יפס אמורים להיעשות ונעשים בהולנד".

''המעשנת של ניסן''
''המעשנת של ניסן'' | צילום: פרופ' רפי קרסו

"ניסן הכין לי מנה מפורקת, שמגיעה בכלים רבים וצריכים להרכיב אותה בבית", שיתף הרופא בחוויה. "הוא הדריך אותי בדיוק כמה זמן להשאיר את האסאדו במיקרו (זה לא סוד - 40 שניות), וכשהוצאתי אותו בערב הוא היה רך וטעים כאילו הוא יצא הרגע מהמעשנת. לצ'יפס נתתי טיגון נוסף בשמן, שהחיה אותו לטעמו המקורי".

קרסו סיכם בקריצה לכל מי שיבחר ללכת בעקבותיו: "אני מוכרח להודות שאני אוהב את המקום. אז אם תעברו שם, תשאירו מקום בבטן, תגיעו למעשנת של ניסן, תגידו שקרסו שלח אתכם, ותאמינו לי - תברכו אותי. שיהיה בתיאבון".

תגיות:
בשר
/
אוכל
/
בשרים
/
רפי קרסו
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף