כשר בלי להתפשר: מסעדת השף החדשה שמשאירה אבק למתחרים

מסעדת הגורמה הכשרה, בניצוחו של שף בני מדר, מתהדרת בתפריט ים-תיכוני מקומי ובחומרי גלם טריים - מהמשק, הדגה או הגינה היישר לצלחת. אחרי שטעמנו את המנות וספגנו אווירה - אנחנו לגמרי מבינים על מה כל הרעש

שי רגב צילום: אור גפן
מנות השף של מסעדת "ספרה" בראשותו של שף בני מדר
מנות השף של מסעדת "ספרה" בראשותו של שף בני מדר | צילום: שרית גופן
10
גלריה
החוויה הקולינרית מתחילה כבר במדרגות הכניסה
החוויה הקולינרית מתחילה כבר במדרגות הכניסה | צילום: אסף תמם

מסעדת "ספרה", בהובלת השף בני מדר - בוגר בית הספר קורדון בלו והתמחות במסעדת המישלן השוודית "נומה", מספקת חווית אירוח יוצאת דופן שמתחילה כבר בפרטים הקטנים. מהעיצוב של המקום, דרך המנות המדויקות, הקוקטיילים המרעננים ואפילו שירות הסעות עד לחנייה – כל אלו גרמו לי להרגיש כאילו אני בתוך סצנה קולינרית מתוך סרט רומנטי ומלא סקס אפיל.

המטבח של מסעדת "ספרה" מורכב מבשרים משובחים ממשק לגזיאל, שעשויים עם היד הנכונה ובמידת העשייה הנכונה. הדגה הטרייה מורגשת, הירקות העונתיים משתנים מתקופה לתקופה ואפילו את עלי התבלין מגדלים בגינת המסעדה. רק שכחנו לציין פרט קטן ורלוונטי – היא כשרה לגמרי. גילוי נאות: נכון, לא שילמנו על המנות – אבל תסמכו עלינו שמדובר בביקורת כנה ואמיתי, נטולת כל דעה קדומה.

אם אתם משומרי המסורת היהודית ומקפידים על אכילת כשר, "ספרה" היא הפתרון המושלם עבורכם. רבים מאיתנו תמיד יוצאים מנקודת הנחה שאם המסעדה כשרה, משמע פחות טעים. בעיקר כשמדובר בקינוחים. גילוי נאות – אפילו לא ידעתי שהיא כשרה לפני שהגעתי אל חגיגת הטעמים הזו. כלומר, שף בני מדר הצליח לגרום לי לא לשים לב למחסור במוצרי חלב או חמאה והצליח לדייק את הטעמים לרמה בה ההבדל התחליפי כמעט ואינו מורגש.

הצצה פנימה
הצצה פנימה | צילום: אסף תמם

כשנכנסתי אל המסעדה לא יכולתי שלא לספוג לתוכי די במהירות את האווירה. העיצוב המרשים, שנעשה בהשקעה של מיליונים והופקד בידיו של המעצב האיטלקי מרקו סברה מ-I'm studio, מעניק חוויה של 360 מעלות שמתחילה כבר במדרגות הכניסה. שביל האבנים הזכיר לי את "הקוסם מארץ עוץ", המטריות התלויות מהתקרה וקורות העץ יוצרות תחושה כאילו הלכתם לאיבוד ביער. גם השולחנות במקום סודרו כך שלכל לקוח תהיה הפרטיות שלו, ובכל זאת בלי לגרום למקום להרגיש ריק.

סלט עגבניות צבעוני
סלט עגבניות צבעוני | צילום: שי רגב
קרפצ'ו דג ים
קרפצ'ו דג ים | צילום: שרית גופן
סשימי דג ים עם טאבולה פיצוחים ויוגורט טבעוני
סשימי דג ים עם טאבולה פיצוחים ויוגורט טבעוני | צילום: שי רגב
פילה דניס על מצע של קרם כרובית ושומר קונפי
פילה דניס על מצע של קרם כרובית ושומר קונפי | צילום: שי רגב
סינטה עם רוטב בקר עם ניוקי בעבודת יד
סינטה עם רוטב בקר עם ניוקי בעבודת יד | צילום: שי רגב
מילפיי שהזכיר לי טעם של קונפלקס אלופים
מילפיי שהזכיר לי טעם של קונפלקס אלופים | צילום: שי רגב
מגנום נוצ'לה עם פופקורן מלוח-מתוק
מגנום נוצ'לה עם פופקורן מלוח-מתוק | צילום: שי רגב

אז לסיכום, קל היה לי לרצף לעצמי בראש סטריאוטיפ על המטבח העילי כשזה נוגע באוכל כשר. המנות של מסעדת "ספרה", בשילוב עם חווית האירוח והאווירה האליטיסטית של המקום, מספקות חוויה קולינרית שלא נופלת משום מסעדה שאינה כשרה או מוגבלת בשילובים. שף בני מדר המנוסה הצליח לתרגם את השפה שלמד במקומות מהטובים בעולם אל הצלחת ולהפוך את רחובות ליעד מבוקש עבור חובבי המסעדות. השירות במקום ברמה גבוהה ומאפשר לכל לקוח להרגיש חשוב גם אם זה לשעה אחת בלבד. אם תרצו ליהנות מאוכל טוב ומקצועי, המוגש במחירים נוחים לכל כיס – "ספרה" זה המקום בשבילכם.

תגיות:
רחובות
/
מסעדות כשרות
/
מסעדת שף
/
מסעדת ספרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף